Distriktsveterinärerna tecknar avtal med Kruuse

Kruuse kommer att leverera röntgenutrustning för smådjur och häst till distriktsveterinärerna runt om i landet. Avtalet löper på två år med möjlighet till två års förlängning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Läs vidare ...

Agria tror på framtiden

Försäkringsbolaget Agria gläds åt goda siffror och ser fortsatt ljust på framtiden. Det framgår av en artikel i Finansliv, en branschtidning för bank och försäkring.

Läs vidare ...

Hästjobb kan löna sig

Stigtomta Kvarn är en av Europas modernaste hästfoderfabriker. Men med få men stora kunder är företaget alltför sårbart. Därför satsar ägaren Andreas Edvinsson nu på att bredda sortimentet med pelleterat foder. Det skriver Dagens Industri.

Läs vidare ...

Arken Zoo går samman med Djurmagazinet

Arken Zoo, som kontrolleras av norrmannen Per Braathen, bildar en ny jätte på husdjursmarknaden genom samgåendet med zoo-butikskedjan Djurmagazinet, uppger Dagens Industri.

Läs vidare ...

Nytt i årets deklaration

Årets deklaration innehåller en hel del nyheter, enligt tidningen Driva Eget. Exempelvis att även du som är delägare i fåmansbolag och handelsbolag kan e-deklarera. Har du pengar att få tillbaka, kan du få dem till midsommar.

Läs vidare ...

Deklaration

Missa inga avdrag

Den 2 maj är sista dagen att lämna in deklarationen. Den som klarar datumet kan få tillbaka på skatten redan till midsommar. Men kolla först om du kan göra fler avdrag.

Läs vidare ...

Avhandling: Kvinna, företagare och veterinär

Stora förändringar skapar dilemman

Från manligt till kvinnligt, från offentligt till privat, från stora djur till små. I en studie i företagsekonomi granskas villkoren inom veterinärbranschen.

Läs vidare ...

Dra av när du satsar egna pengar

Nästa år kommer alla som investerar i ett onoterat aktiebolag att få dra av halva beloppet i deklarationen. Det gäller även om du sätter in egna pengar i ditt eget bolag.

Läs vidare ...

Intervju:

Royal Canin-chefen håller etiska fanan högt

Om bara veterinärerna gjorde som vi sa, skulle båda de och vi tjäna mer pengar. Det var ett av budskapen från foderjätten Royal Canin på ett presseminarium om ett nytt foder tidigare i mars.

Läs vidare ...

Konsumentverket kritiserar djurförsäkringar

Många hund-, katt- och hästägare väljer att försäkra sina djur för att sänka dyra veterinärvårdskostnader. Men det är svårt att förstå vad djurförsäkringarna omfattar. Det skriver Konsumentverket i en rapport.

Läs vidare ...

Ta ut mer pengar till låg skatt

Från årsskiftet kommer den som har aktiebolag att kunna ta ut mer lågbeskattade pengar än tidigare. Det lägsta lågbeskattade utdelningsbeloppet som kan tas ut höjs med 13 000 kronor.

Läs vidare ...

Flygande veterinär spås lysande framtid

Trenden är amerikansk - förstås. Men ändå intressant. De närmaste tio åren väntas nämligen efterfrågan på flygveterinärer explodera. Det handlar om att bedriva hälsovård och skriva intyg för djur som transporteras i flygplan.

Läs vidare ...
Ägarskifte på Södra Djursjukhuset

Ägarskifte på Södra Djursjukhuset

I somras bytte Södra Djursjukhuset ägare. Lennart Granström sålde och Olof Skarman köpte. En sådan affär måste planeras noga, men till slut är det ändå tillfälligheterna som avgör.

Läs vidare ...

Intervacc gör en emission på 30 miljoner

Intervacc (med vd Anders Franklin, bilden) är i slutfasen när det gäller att utveckla ett nytt vaccin mot kvarka. För att kunna göra de sista testen och få vaccinet godkänt av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA, behöver företaget ett tillskott på mellan 25 och 30 miljoner kronor.

Läs vidare ...

Oasmia-aktien värd en chansning

Läkemedelsbolaget Oasmia, noterat på Stockholmsbörsen, kan vara köpvärd för den som vill chansa. Det anser Dagens Industri. Oasmias veterinärprodukt Paccal Vet väntas bli godkänd inom kort.

Läs vidare ...

Studentbostadsbristen:

Korridorboende tillfällig lösning

26 nya boenderum för studenter på Ultunaområdet kommer att färdiga från inflyttning inom kort. De ska fungera som en övergångslösning medan studenterna söker permanent boende.

Läs vidare ...

Offentliga upphandlingar:

DV kammar hem uppdragen

Nu har de offentliga upphandlingarna av jourtjänster kommit igång på allvar. I dag utlystes ytterligare tre. Hittills har alla upphandlingar vunnits av distriktsveterinärer.

Läs vidare ...

Eniro varnar för bluffakturor

Flera kunder har kontaktat Eniro efter att ha fått utskick från företag som använder sig av varumärke och kännetecken som liknar Eniros. Eniro agerar nu för att tillsammans med Svensk Handel och polisen försöka stoppa blufföretaget.

Läs vidare ...

Abonnera på vårt nyhetsbrev! Gratis.

Veterinärmagazinet ges ut av Editor Media i Stockholm AB.

c/o Bra Tidskrifter, Box 1191, 111 91 Stockholm

Besöksadress: Drottninggatan 108, Stockholm

Tel: 070-679 5991

Tryckupplaga 5 000 ex

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Ingrid Kindahl, 070-530 5864, ingrid.kindahl@veterinarmagazinet.se

Redaktionschef: Annika Rosell, 070-679 5991, annika.rosell@veterinarmagazinet.se
 
Webbproduktion: Framkant Media

Formgivning: Ohlsson Stridbeck AB, 08-666 37 21

Annonser: MediaKraft
Försäljningschef Robert Wallner, robert.wallner@mediakraft.se
08-23 45 321, 0709-92 53 43
Mediesäljare Carl Larsson, carl.larsson@mediakraft.se, 08-23 45 35, 070-147 50 29

Annonstraffic/produktion: Mediekompaniet/MK Ateljé, annons@mediekompaniet.com 08-545 199 10

Medlem av Sveriges Tidskrifter

Läs mer
Den enda tidning som når alla verksamma inom djursjukvården.
Läs mer
Är du veterinär eller arbetar i branschen kan du få Veterinärmagazinet kostnadsfritt skickad till din arbetsplats.
Läs mer
Har du bytt adress? Adressändra här och vi ordnar så den kommer rätt!
Läs mer