Veterinär till Distriktsveterinärerna Öland i Kalmar län

Information om tjänsten

Om arbetsplatsen
För att alla djur ska få förutsättningar att leva ett så sunt och tryggt liv som möjligt finns Distriktsveterinärerna. Med beredskap dygnet runt, kliniker över hela landet och unik kunskap om djurhälsa är vi veterinärer som gör stor skillnad för dem vi möter, både djur och djurägare. På uppdrag av privatpersoner, företag och myndigheter erbjuder vi samhällsbärande tjänster och produkter för akut djursjukvård, förebyggande djurhälsovård, smittskydd och djurskydd. Med djuren och djurägarna i fokus arbetar vi tillsammans för att ständigt förbättra oss och vårt arbetssätt. Det gör vi bland annat genom kontinuerliga utbildningar för alla våra 500 medarbetare samt genom att noga följa aktuella forskningsstudier.

I vårt samhällsuppdrag lägger vi stort fokus på förebyggande smittskydd och akut djursjukvård. Vår ständiga tillgänglighet gör oss dessutom till landets enda veterinär som kan erbjuda veterinärservice dygnet runt, året runt. Att det alltid finns någon som svarar i vår telefon är vad som gör att vi upplevs som trygga och stabila vi finns när våra kunder behöver oss!

Vi bryr oss om vår personal därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder samt friskvårdsbidrag. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år.

Under 2019 kommer vi att etablera oss på Öland och nu söker vi både klinikchef och veterinärer. Initialt bedrivs etableringen som ett projekt där vi nu startar rekrytering av personal. Vi jobbar också aktivt för att hitta rätt lokal för vår mottagning och vi har tät dialog med öns nuvarande veterinärer och många djurägare.

Öland är Sveriges näst största ö och ön är genom Sveriges längsta bro, Ölandsbron, förbunden med fastlandet och Kalmar. Många känner nog Öland som ett sommarparadis med gott om soltimmar och vackert landskap från norr till söder. Det ideella engagemanget på ön är stort, varje år i september lever ön upp under skördefesten då många av de 25 000 invånarna ställer ut konst eller säljer lokala produkter.

Här kan du läsa mer om Öland https://www.oland.se/sv

Arbetsuppgifter
Som veterinär hos oss blir du en del av en affärsdriven verksamhet med mottagning på dagtid och beredskap dygnet runt där kunden och djurens hälsa står i centrum. Vi behandlar samtliga djurslag och inledningsvis kommer du ha en viktig roll då du tillsammans med kollegor formar vår verksamhet och etablerar kundrelationer för framtiden på Öland.

Arbetet är många gånger självständigt och varierande vilket innebär att du utför alltifrån enklare behandlingar till mer avancerade ingrepp och djurskyddsfall.

Vid en anställning finns hos finns möjlighet att ta del av Distriktsveterinärernas egna kompetensutvecklingsprogram där du kontinuerligt ges möjlighet att delta och utveckla din kompetens. Exempelvis är våra hästintresserade veterinärer anslutna till Distriktsveterinärernas Hästarbetsgrupp och våra nötintresserade veterinärer arbetar både med ViLA och förebyggande hälsoarbete på nötkreatur, även vår smådjursverksamhet ökar kontinuerligt. Till stöd finns dina kollegor och våra överveterinärer.

Kvalifikationer
Vi söker dig med intresse för allmänpraktik, möjlighet till specialisering inom ditt intresseområde finns. Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt när det krävs samtidigt som du bidrar positivt till arbetsgruppen. Självklart värnar du om ett gott kundbemötande och du agerar efter dina medicinska bedömningar.

Har du några års erfarenhet av det veterinära yrket är det meriterande men vi välkomnar även dig med mindre erfarenhet att söka! Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Svensk veterinärlegitimation samt B-körkort är ett krav.
Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.
Intervjuer kommer att hållas löpande. Så tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsgivarens referensnummer 7.1.6-02352/2019

Ansök här!

Arbetsgivare

Distriktsveterinärerna

Hemsida: distriktsveterinarerna.se

För mer information kontakta

Namn: Jonatan Svensson
Epost: jonatan.svensson@jordbruksverket.se
Telefon: 0101228048
Kollektivavtal för tjänst: Villkorsavtalet

Facklig kontakt

Name: Anders Sandberg
Epost: anders.sandberg@dv.sjv.se
Telefon: 0101229006
  Share: