Djursjukskötare/universitetsadjunkt i anestesiologi

Information om tjänsten

Ref SLU ua 2019.2.5.1-2102

Universitetsdjursjukhuset och institutionen för kliniska vetenskaper
Universitetsdjursjukhuset (UDS) är SLUs resurs för klinisk forskning och utbildning, och är Sveriges enda universitetsdjursjukhus. Inom UDS bedrivs utbildning för veterinärstudenter och djursjukskötare, liksom forskning. UDS har ca 175 anställda som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om för katter, hundar, mindre sällskapsdjur och hästar. Vi tar emot såväl primärfall som remissfall.

Institutionen för kliniska vetenskaper (KV) vid SLU ansvarar för landets enda utbildning av djursjukskötare. I djursjukskötarprogrammet varvas teoretisk och tillämpad undervisning på kandidatnivå. Efter godkänd utbildning kan studenterna ansöka om legitimation hos Jordbruksverket. Utbildningen är nu i en expansiv fas och vi arbetar med att utveckla ämnet djuromvårdnad såväl inom utbildning som inom forskning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta i team med kvalificerad personal inom anestesiologi och intensivvård samt djuromvårdnad. Huvuduppgifterna i anställningen är kliniskt arbete vid Universitetsdjursjukhusets smådjurs- och/eller hästavdelning samt praktisk och teoretisk undervisning. Arbetet syftar till att utveckla utbildningen inom anestesi för djursjukskötarstudenter.

Det kliniska arbetet vid Universitetsdjursjukhuset innebär tjänstgöring som djursjukskötare med sedvanliga arbetsuppgifter för yrkeskategorin. Du kommer att tjänstgöra olika tider på dygnet, inkl. kvällar, nätter och helger enligt schema. Undervisningen innefattar bl.a. föreläsningar, seminarier, demonstrationer och praktiska övningar, liksom handledning vid examensarbeten. Även institutionellt och administrativt arbete ingår i anställningen.

Kvalifikationer:
Du som söker skall vara legitimerad djursjukskötare med kandidatexamen i djuromvårdnad. Erfarenhet av klinisk djursjukvård vid djursjukhus och/eller klinik är meriterande, liksom undervisning, gärna på högskolenivå. God samarbetsförmåga, hög motivation och entusiasm är viktiga egenskaper, liksom förmåga att arbeta både oberoende av andra och i grupp.

Du är intresserad av att arbeta i en miljö där klinisk verksamhet möter undervisning och forskning. Du är innovativ och intresserad av utveckling av ämnesområdet djuromvårdnad vid anestesi- och intensivvård och vill aktivt bidra till undervisning och examination i ämnet. Du är intresserad av att arbeta med både människor och djur och vill själv fördjupa dina kunskaper inom ämnesområdet. Stor vikt kommer därför att fästas vid personliga egenskaper.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-06-07.

I ansökan bifogas personligt brev, CV och för tjänsten aktuella intyg/betyg.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner:

Anneli Rydén
Leg djursjukskötare
018-671890
anneli.ryden@slu.se

Mikaela Eldh
Leg djursjukskötare
018-672991
mikaela.eldh@uds.slu.se

Länk till jobbannons på SLU.

Arbetsgivare

SLU

Hemsida: www.slu.se

Facklig kontakt

Name: https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/
  Share: