Svenska Köttföretagen får ny ordförande

Branschbolaget Svenska Köttföretagen har valt en ny styrelse inför kommande verksamhetsår. Ny ordförande blir Tommy Ögren, ägare av bland annat Skövde slakteri. I övrigt är styrelsen oförändrad.

Svenska Köttföretagen är ett branschbolag för svenskt kött med verksamhet inom branschutveckling, grisgenetik och livdjur samt veterinär och produktionsrådgivning. Svenska Köttföretagen valde vid ett årsmöte i förra veckan Tommy Ögren till ny ordförande efter Johan Andersson, som varit ordförande i styrelsen i tre år.

Tommy Ögren har en lång erfarenhet inom köttbranschen. Han har tidigare bland annat startat och är ägare av Skövde Slakteri som är en del av Ögrengruppen, med välkända varumärken som Gudruns, Sohlbergs och Mårtenssons.

– Det känns hedrande och spännande att tillsammans med övriga styrelsen få leda utvecklingsarbetet inom vår bransch. Köttbranschen står idag inför stora utmaningar där Svenska Köttföretagen spelar en viktig roll för att fortsätta stärka en hållbar produktion samt förutsättningarna för svenskt nöt-, gris- och lammkött, säger Tommy Ögren i en kommentar.

Källa: Svenska Köttföretagen Foto Gunnar Lundmark