Klicka här för att gå till www.veterinarmagazinet.se

[custom:top_banner]

[custom:top_content]

På nytt jobb: Marie Hansson till Vettris

På nytt jobb: Marie Hansson till Vettris

Vettris har öppnat sin elfte veterinärklinik, nu i Flygstaden i Halmstad. Den nya kliniken är bemannad med veterinär Marie Hansson och leg djursjukskötarna Pernilla Frithiofsson och Patrik Andersson. Marie Hansson är specialist i hundens och kattens sjukdomar, har bred kompetens inom kirurgi och utför såväl avancerade medicinska behandlingar som tandbehandlingar. Närmast kommer hon från Hallands Djursjukhus i Slöinge.

Läs mer.

---
---

[custom:annons1]

Seminalplasma skyddar inte vid fryskonservering

Seminalplasma skyddar inte vid fryskonservering

Fryskonservering av spermier har studerats på olika djurslag som en metod att rädda genetiskt material efter att ett djur har dött. I första hand är det av intresse för genetiskt värdefulla individer från vilda djurarter men kan även vara av intresse för tamdjur. Hos hundar ger frysning av ejakulerade spermier ett gott resultat medan bitestikelspermier har sämre frysbarhet. En orsak …

Läs mer.

---

[custom:annons2]

3 kliniker i Folksam-pilot om rabatter

Folksam har knutit avtal med tre kliniker, som ger kunderna rabatt om de väljer dessa kliniker. Det handlar om ett pilotprojekt som ska utvärderas mot slutet av året.

Läs mer.

---

[custom:annons3]

Exporten av svenskt kött ökar

Exporten av svenskt kött ökar

Importen av nöt- och griskött till Sverige minskade under 2014, medan exporten ökade. Svenskarnas totala köttkonsumtion minskad, om än svagt. Det skriver Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

Läs mer.

---

[custom:annons4]

AniCura köper minoritet i fyra djursjukhus i Norrland

Östersunds Djursjukhus, Djursjukhuset Sundsvall, Åre Djurklinik samt Östersunds Hästklinik inleder ett partnerskap med AniCura genom att AniCura går in som minoritetsägare i de fyra verksamheterna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Läs mer.

---

Fågelinfluensa: Jordbruksverket lättar på skyddskrav

Spridningen av fågelinfluensan i Europa har uteblivit. Jordbruksverket beslutar därför att lätta på skyddsnivån. Det innebär att fjäderfä får gå ut, men att foder och vatten ska ges under tak eller under ett skydd utomhus.

Läs mer.

---

Svedea plockar Agrias skadechef

  Odd Einar Bruem har rekryterats till Svedeas nya satsning på hund- och kattförsäkring. Han blir chef för det nya produktområdet och tillträder senare i vår. Odd Einar Bruem kommer närmast från Agria Djurförsäkring där han varit skadechef. Odd Einar Bruem blir chef för det nya området djurförsäkring hos Svedea. Han har varit anställd på Agria sedan 2007, under de senaste …

Läs mer.

---
Ny generation vacciner mot RS-virus hos kalvar

Ny generation vacciner mot RS-virus hos kalvar

Dagens vacciner ger kalvar ofullständigt skydd mot BRSV, men nu är en ny generation vacciner på väg. De nya vaccinerna är framtagna med hjälp av modern genteknik och tester på kalvar har varit mycket lovande. Om detta skriver Krister Blodörn i en avhandling från SLU.

Läs mer.

---
Anders Mellberg: ”Kunde inte låta bli”

Anders Mellberg: ”Kunde inte låta bli”

När Anders Mellberg, tidigare vd för Agria, fick erbjudande om att starta djurförsäkring hos Svedea, kunde han inte säga nej. Nu ska han bygga ett dreamteam.

Läs mer.

---

Ny aktör börjar sälja djurförsäkringar

Försäkringsbolaget Svedea tänker börja sälja försäkringar för hund och katt. Bakom satstningen ligger Anders Mellberg, tidigare vd för Agria. Lansering kommer att ske under första halvåret 2015. Svedea är ett nischförsäkringsföretag inom framför allt båt- och mc-branschen.

Läs mer.

---

Evidensia: Vi höjer priserna 3 procent per år

Nu svarar Evidensia på Folksams kritik om priserna i djursjukvården. Hos Evidensia ligger prishöjningarna som tidigare på cirka 3 procent per år, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs mer.

---

Detta nyhetsbrev har skickats till subscriber från veterinarmagazinet.se. Har du inte beställt denna prenumeration? Anmäl missbruk till info@veterinarmagazinet.se.