Avdelningschef vårdavdelningen/klinikveterinär till UDS hästklinik

Information om tjänsten

Ref SLU ua 2021.2.5.1-903

Universitetsdjursjukhuset
På SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS) går utbildning, forskning och avancerad djursjukvård hand i hand. Vi utbildar morgondagens veterinärer och djursjukskötare och ger förstklassig vård till sällskapsdjur, tävlingsdjur och produktionsdjur. Vi sprider även kunskap till allmänheten. Genom att kombinera etablerad kunskap med de senaste forskningsresultaten utvecklar vi framtidens djursjukvård.

Under ett och samma tak erbjuds komplett sjukvård för häst, hund, katt och övriga smådjur. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik och ett laboratorium av högsta kvalitet. I UDS verksamhet ingår dessutom en ambulatorisk klinik som åker ut till stall och gårdar för att undersöka och behandla hästar och lantbruksdjur. Totalt är vi ca 200 medarbetare som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om.

Hästkliniken har ca 50 medarbetare och tar årligen emot ca 5 000 hästar. Kliniken har idag tre avdelningar: Poliklinik med ortopediska fall och specialistmottagning inom respiration, odontologi, dermatologi och oftalmologi. Vårdavdelning med både kirurgiska och medicinska patienter. Samt en operationsavdelning med både planerade och akuta operationer. Vår arbetsmiljö präglas av engagemang, glädje, kvalitet och service. Här kan du utvecklas i en dynamisk och stimulerande miljö.

Arbetsuppgifter
Arbetet som chef på vårdavdelningen innebär att du leder och ansvarar för det dagliga arbetet på vårdavdelningen. Detta innebär bland annat att leda den dagliga ronden och att, i nära samarbete med klinikens seniora veterinärer, ha det övergripande ansvaret för patienternas vård. Du ansvarar också för utvecklingen av vårdavdelningen vilket kan innebära arbete med rutiner, policys, internutbildningar och rekryteringar till kliniken, samt att arbetet sker på ett kostnadsmedvetet sätt. I ditt arbete samverkar du med klinikchefen, de andra avdelningscheferna och klinikens seniora veterinärer och specialister för att säkerställa en både kvalitativ och effektiv vård samt ett effektivt personalutnyttjande. Du deltar också aktivt i det kliniska arbetet på vårdavdelningen.

Som avdelningschef har du personalansvar för de medarbetare som huvudsakligen arbetar på vårdavdelningen, vilket bland annat innebär medarbetarsamtal, lönesamtal och hantering av rehabiliteringsärenden. Du har arbetsmiljöansvar för vårdavdelningen och leder klinikens hygien- och smittskyddsarbete. Du ingår i hästklinikens ledningsgrupp tillsammans med klinikchefen och de övriga avdelningscheferna.

Arbetet på hästkliniken sker i nära samverkan med Veterinär- och husdjursvetenskapliga fakulteten, som har huvudansvaret för den utbildning och forskning som genomförs inom UDS.

I tjänsten ingår handledning av blivande djursjukskötare och veterinärer, att vid behov bistå i forskningsprojekt och att bidra till att ge studenter och forskare goda förutsättningar för klinisk utbildning och forskning på vårdavdelningen.

Veterinärerna på UDS arbetar enligt fastställd lista (schema). I denna tjänst kommer endast undantagsvis arbete på kvälls- och nattetid att ingå men väl arbete dagtid på helger.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad veterinär med omfattande erfarenhet av hästpraktik, helst från större hästklinik eller -sjukhus. Erfarenhet av ledarskap och chefskap är nödvändigt. Som människa är du organiserad, strukturerad, motiverad och har integritet. Du har goda kommunikativa och sociala förmågor och inser vikten av att upprätthålla goda kundrelationer och att bemöta djurägare på ett korrekt sätt. Du är en god lagspelare och sätter Hästklinikens totala verksamhet före den egna avdelningens. Du är van att arbeta i en dynamisk miljö där det händer mycket. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Då UDS är ett universitetsdjursjukhus, där den kliniska djursjukvården är sammanflätad med klinisk utbildning av veterinär- och djursjukskötarstudenter och med många forskningsprojekt, är det meriterande om du har erfarenhet av klinisk veterinärmedicinsk utbildning och forskning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Uppsala

Anställningsform
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar 6 månaders provanställning.

Omfattning
100%

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan här.

I ansökan bifogas personligt brev, CV och för tjänsten aktuella intyg/betyg.

Kontaktpersoner
Karin Holm Forsström
Klinikchef hästkliniken
018-67 29 28
karin.holm.forsstrom@slu.se

Sara Larsdotter Davey
Medicinsk chefsveterinär hästkliniken
018-67 13 99
sara.larsdotter.davey@slu.se

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

 

Arbetsgivare

UDS Hästklinik

Hemsida: www.slu.se

Facklig kontakt

Name: https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/
  Share: