Biomedicinsk analytiker i Uppsala län

Information om tjänsten

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) har ett avdelningsövergripande laboratorium ”DOA-lab” med en bred verksamhet där vi är ett tiotal personer som arbetar. Avseende fisk så dominerar rutindiagnostiska undersökningar av bakteriella, virala och parasitära sjukdomar. Vi är också nationellt referenslaboratorium för fisksjukdomar och antibiotikaresistens. En stor del av det vi i övrigt gör på DOA-lab drivs i projektform.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete där du utför ackrediterad bakteriologisk diagnostik av fisksjukdomar, både odlingar och ELISA-baserade analyser. Arbetet utförs till största delen självständigt vilket innebär både frihet och ansvar samt kräver egna initiativ. Inom ramen för tjänsten utvecklar du ditt intresse för mikrobiologi, använder dina kunskaper och förkovrar dig både inom det traditionella laboratoriehantverket och moderna tekniker. Din huvuduppgift rör diagnostik av bakteriella sjukdomar hos fisk men även övriga arbetsuppgifter på DOA-lab kan komma att ingå i arbetet, såsom fiskvirologi och analyser hos lantbrukets djur, sport- och sällskapsdjur samt inom antibiotikaområdet.

Kvalifikationer
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker alternativt har en annan för tjänsten relevant utbildning. Du är intresserad av bakteriologisk och serologisk diagnostik.

Du är intresserad av att utveckla arbetsprocesser och tycker om att se ett resultat av ditt arbete. Att du är noggrann, kvalitetsmedveten och utför arbetet på ett ansvarsfullt sätt är lika viktigt för dig som för oss. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för arbetsuppgifterna, såsom hög servicekänsla, god kommunikativ förmåga, utvecklingsinriktad och initiativtagande samt att du kan arbeta både självständigt och i team. Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Meriterande – önskemål
Erfarenhet av arbete med bakteriologisk och serologisk diagnostik.

Har du frågor?
Kontakta avdelningschef Per Wallgren, sektionschef Charlotte Axén eller HR-specialist Susanne Östling. Facklig företrädare för ST är Carina Pettersson, för SACO Magnus Thelander och för SEKO Theres Andersson. Samtliga nås på telefon 018-67 40 00.

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Låter det här intressant? Ansök här!

Arbetsgivare

Statens veterinärmedicinska anstalt

Hemsida: www.sva.se

För mer information kontakta

Namn: Per Wallgren
Telefon: 018-67 40 00
  Share: