Biverkningshandläggare Veterinärmedicin i Uppsala län

Information om tjänsten

Biverkningshandläggare Veterinärmedicin

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.
Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och därför har vi friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme per vecka på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Beskrivning av enhet/verksamhet
Enheten för Läkemedelssäkerhet ansvarar för biverkningsrapportering och signalspaning för både veterinärmedicinska läkemedel och humanläkemedel. Veterinärmedicinska gruppen, handlägger inkomna biverkningsrapporter och utför signalspaning på läkemedel till djur i olika databaser för att kontinuerligt följa upp säkerheten efter godkännandet. Arbetet syftar till att öka djur- och användarsäkerheten genom tidig identifiering av potentiella säkerhetsproblem som sedan valideras för att utreda eventuella orsakssamband.
Arbetet sker i samarbete både inom och mellan enhetens grupper och med flera av Läkemedelsverkets övriga enheter. I gruppens arbetsuppgifter ingår också riktlinjearbete, utbildning samt deltagande i europeiska arbetsgrupper avseende läkemedelssäkerhet.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en biverkningshandläggare. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i nära kontakt med enhetens och myndighetens medarbetare samt externa kontakter med läkemedelsindustri, djursjukvården och allmänhet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att hantera biverkningsrapporter, att ge information och besvara frågor (i tal och skrift) om biverkningsrapporteringen, samt att delta i enhetens utvecklingsarbete kring det nationella systemet och EU-systemet för att rapportera biverkningar.
I hanteringen av biverkningsrapporterna ingår exempelvis att översätta biverkningsberättelser från svenska till engelska, registrering av medicinska uppgifter både i den nationella och den europeiska databasen, komplettering av data i samband med inkomna biverkningsrapporter, att vara delaktig i bedömningen av rapporter och kvalitetssäkringsarbete. Du kommer att arbeta med andra biverkningshandläggare och veterinärer. Som biverkningshandläggare kommer du också att delta i andra aktiviteter på enheten, exempelvis gemensamma möten kring och utveckling av rutiner och procedurer.

Vi kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till kompetensutveckling i en stimulerande och kunskapsintensiv verksamhet. Arbetet är självständigt, ansvarsfullt och ofta utmanande.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker i första hand dig som är djursjukskötare, farmaceut eller sjuksköterska, gärna med erfarenhet av djursjukvård. Du ska ha goda kunskaper i medicinsk terminologi på både svenska och engelska. Erfarenhet av arbete med databaser, biverkningar och kodning av medicinsk data är meriterande. Det är även en merit att ha erfarenhet av myndighetsarbete samt hantering av medicinska journaler inom djur- eller humansjukvården.
Du är en van användare av Office-paketet, har goda kunskaper i svenska och engelska samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi vill att du är noggrann, serviceinriktad, har bra samarbetsförmåga och är stresstålig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2019-05-05
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Läkemedelssäkerhet, Veterinärgruppen
Diarienummer: 2.4.1-2019-031727

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta gruppchef Peter Ekström eller enhetschef Kerstin Jansson. Du kan även kontakta den fackliga företrädaren Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST
Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Arbetsgivare

Läkemedelsverket

Hemsida: lakemedelsverket.se

För mer information kontakta

Namn: Peter Ekström
Epost: peter.ekstrom@lakemedelsverket.se
Telefon: 018-174600
Kollektivavtal för tjänst: Villkorsavtalet

Facklig kontakt

Name: Ulf Olsson (SACO) Pia Wictor (ST)
Telefon: 018-174600
  Share: