Chefsveterinär Läckeby Djursjukhus AniCura Kalmarsund i Kalmar län

Information om tjänsten

AniCura består av noggrant utvalda djursjukhus och kliniker specialiserade på sällskapsdjur. Företaget som grundades 2011 föddes ur idén att med gemensamma resurser skapa en bättre djursjukvård. AniCura Kalmarsund består av Läckeby Djursjukhus, Kalmar Djurklinik samt djurklinikerna i Högsby, Nybro, Emmaboda, Borgholm och Torsås. Tillsammans är vi 130 medarbetare som brinner för djursjukvård och dess utveckling.

Verksamheten
AniCura Läckeby Djursjukhus ligger vackert i utkanten av samhället Läckeby omringat av skog och hästgårdar, med närhet även till havet. Vi är ett akut- och remissdjursjukhus som har öppet dygnet runt med djurens bästa i fokus. På Djursjukhuset finns hög kompetens inom akutdjursjukvård, kirurgi, ortopedi, bilddiagnostik och medicinska utredningar.
Nu söker vi en ny chefsveterinär till Läckeby Djursjukhus. Vår nya chefsveterinär är en driven och strukturerad veterinär, med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Om jobbet
Som chefsveterinär har du, tillsammans med chefsveterinär för Kalmar Djurklinik, ett övergripande veterinärmedicinskt ansvar för AniCura Kalmarsund. Du ansvarar för utveckling av veterinärmedicinska rutiner och att dessa efterlevs. Tillsammans med veterinärkollegor på Läckeby Djursjukhus säkerställer du att det finns en övergripande kompetensplan inom det veterinärmedicinska området.

Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och du har ett nära samarbete med veterinärchefen, som har personalansvar för veterinärerna på Läckeby Djursjukhus. I rollen som chefsveterinär är du en del av ledningsgrupp för AniCura Kalmarsund samt lokal ledningsgrupp för Läckeby Djursjukhus.
Chefsveterinären är Läckeby Djursjukhus ansikte utåt i veterinärmedicinska frågor och du har kontakt med våra kunder och remittenter.
Tillsammans med verksamhetschef och veterinärchef representerar du även djursjukhuset vad gäller medicinska frågor mot myndigheter, som till exempel Sveriges Veterinärförbund och Svensk Djursjukvård.

Inom AniCura Sverige ingår du i nätverk för chefsveterinärer där veterinärmedicinska frågor lyfts och utvecklas.

Bakgrund och värderingar
Du är legitimerad veterinär och specialist i hundens och kattens sjukdomar, steg 1 eller motsvarande. Du är driven och strukturerad med ett intresse av att arbeta med strategiska frågor. God kommunikativ och analytisk förmåga är en förutsättning för arbetet. Att arbeta i grupp såväl som självständigt är inget problem för dig. Erfarenhet av chef- eller ledarskap är meriterande.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till Jennie Anderberg, HR – chef, jennie.anderberg@anicura.se senast den 30 april. Intervjuer sker löpande. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare

AniCura Kalmarsund

Hemsida: www.anicura.se

För mer information kontakta

Namn: Eva Andersson
Epost: eva.andersson@anicura.se
Telefon: 072-157 07 10
  Share: