Distriktsveterinärer till Sörmland

Information om tjänsten

För att alla djur i Sverige ska få förutsättningar att leva ett så bra liv som möjligt finns Distriktsveterinärerna. Med beredskap dygnet runt, mottagningar över hela landet och unik kunskap om djurhälsa bidrar vi till sundare djur och ett tryggare liv. Vi arbetar med privatpersoner, företag och myndigheter och vi erbjuder tjänster för akut djursjukvård, smittskydd samt förebyggande insatser för en god djurhälsa.

Vi är en del av Jordbruksverket. Vi står upp för en etisk djursjukvård, vi är engagerade och gör det lilla extra för kunden eller en kollega. Vi gör skillnad och skapar värde i varje kundmöte. Med djuren och djurägarna i fokus arbetar vi tillsammans för att ständigt förbättra oss och vårt arbetssätt. Alltid med fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe.

Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Ta chansen att jobba inom en unik och varierande verksamhet där du får vara med och göra skillnad.

Välkommen till Distriktsveterinärerna Sörmland
I Sörmland har vi tre mottagningar som är förlagda till Eskilstuna, Flen och Nyköping. Vilken som blir din arbetsplats bestämmer vi tillsammans utifrån din kompetens och dina intressen. I Eskilstuna hittar vi vår största mottagning i länet och också den som fortsätter att växa. Vi har ett stort kundunderlag gällande smådjur och häst. Lantbrukets djur träffar vi i vår ambulerande praktik. Vår ambition är att vi inom ett drygt år har öppnat en ny, större veterinärmottagning där vi även kan ta emot hästar för kastrationer, munhåleundersökningar, medicinska utredningar, ultraljud och röntgen. Vi tar redan idag emot sådana uppdrag men då hemma i stallet.

På smådjurssidan har vi i nuläget en välutrustad mottagning där vi tar emot hundar, katter och en mindre del övriga sällskapsdjur. Vi har tillgång till röntgen, ultraljud, blodanalysmaskiner, dentalunit samt dentalröntgen. Flen är orten för vår medelstora mottagning. Även där tar vi emot smådjur för enklare åtgärder. Vi har tillgång till ultraljud samt blodkemi på mottagningen. Behöver något mer avancerat göras med djuret intern-remitterar vi till mottagningen i Eskilstuna.

En stor del av våra kunder i Flen hittas i fält och där är fördelningen jämn mellan lantbrukets djur och häst. Sörmlands residensstad är Nyköping, där är vår minsta mottagning lokaliserad. I Nyköping har vi ett stort kundunderlag inom områdena lantbrukets djur samt häst. Vi tar emot smådjur för enklare åtgärder i mån av tid. Distriktsveterinärerna Sörmland har ett aktivt samarbete Inom länet och du behöver vara beredd att arbeta även på annan än din hemmamottagning om behovet finns.

Nyfiken på oss? Gå gärna in på distriktsveterinarerna.se och läs mer om oss och vår vardag.

Arbetsuppgifter
Vi lyser nu ut en fast tjänst inom praktikområdet Sörmland. Distriktsveterinärerna i Sörmland är i ständig utveckling och vi söker dig som, tillsammans med oss, har en önskan och vilja att driva vår verksamhet framåt.

Vår praktik består av lantbrukets djur, häst och smådjur i olika omfattning, för att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta med alla djurslag samt se varierade arbetsuppgifter som inspirerande. Det är önskvärt att du vill utvecklas speciellt inom häst och lantbrukets djur då det är en stor del av vårt kundunderlag. Hos oss finns det alla möjligheter att få arbeta med det som inspirerar just dig, vi har tre mottagningar med olika utrustningsnivå och en mycket flexibel schemaläggare.

Tycker du exempelvis att det är väldigt roligt med odontologi på smådjur har vi utrustningen du behöver på vår mottagning i Eskilstuna. Skulle du hellre vilja gräva ner dig inom något annat område ser vi till att du får möjlighet till det när tillfälle ges. Vi har en önskan att utveckla vårt häst-team som leds av vår hästveterinär och du kan vara en del av detta om intresse finns.

Det är en fördel om du har erfarenhet från någon distriktsveterinärmottagning med liknande praktik för att du snabbt skall komma in i arbetet. Bilkörning är en naturlig del i arbetet och du behöver känna dig bekväm med det. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Vi har ett beredskapssamarbete i Sörmland och jobbar då i team om två veterinärer som hjälper och stödjer varandra. Vi täcker upp för varandra vid behov vilket innebär att du behöver kunna vara flexibel för beredskapsförändringar och vara beredd på att hoppa in med kort varsel vid t.ex. sjukdom.

Vårt största fokus är arbetsmiljön och vi vill verkligen att alla skall trivas hos oss. Därför är det viktigt med en god kommunikation och att vi kan vara ärliga mot varandra.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten är självgående, har god samarbetsförmåga, är lojal, serviceinriktad och uppvisar gott omdöme. Vi värdesätter egenskaper som flexibilitet, stabilitet samt en öppenhet för nya arbetssätt och teknik. Vi finns till för våra
kunder så du behöver ha tydligt kundfokus. Personlig lämplighet värderas högt, vi jobbar för god gemenskap där vi arbetar som ett team och delar ansvaret för givna arbetsuppgifter. Svensk veterinärlegitimation och b-körkort är ett krav.

Vi har löpande urval och intervjuer så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Välkommen att söka genom att klicka här: offentligajobb.se

Anställningen
Tillsvidareanställning på heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansök senast: 2019-10-31
Referensnummer: 7.1.6-13603/2019

Kontakt
Helena Sixtensdotter Sandberg, klinikchef, 010-122 8946
Lars Kristensen, FR-DVF, 010-122 94 69
Jonatan Svensson, HR-partner, 010-122 80 48

Vi bryr oss om vår personal därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder samt friskvårdsbidrag. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare. Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Inför rekryteringsarbetet har Distriktsveterinärerna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Hos Distriktsveterinärerna använder vi e-rekrytering genom Offentliga Jobb för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet med ansökningshandlingarna. När du en gång fyllt i dina uppgifter kan du enkelt söka andra jobb som du är intresserad av, utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Tack för att du söker genom Offentliga Jobb!

Arbetsgivare

Distriktsveterinärerna

Hemsida: distriktsveterinarerna.se

Kollektivavtal för tjänst: Villkorsavtalet
  Share: