Driftchef i Lund, Skåne län

Information om tjänsten

Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Enheten för Biomedicinsk Service
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 42 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.
Kravprofil
Biomedicinsk Service Division (BMSD) är en serviceavdelning inom Biomedicinskt Centrum med närmare 50 anställda och flera enheter i Lund och Malmö. Merparten av de anställda är service- och djurtekniker.

Vi söker nu en driftchef som ska tillhöra enhetens ledningsgrupp och ha en central roll i koordinering, utveckling och effektivisering av driften av verksamheten. Högskoleutbildning och erfarenhet av arbetsledning är ett krav.

Arbetsuppgifter
Det är en bred tjänst där du både kommer att arbeta med strategiska frågor inom ledningsgruppen men även med löpande personalplanering inklusive administration av vårt tidredovisningssystem. I din roll samordnar du enhetens personal, och att i detta sammanhang bidra till strukturerade rutiner och arbetssätt. Du ger kontinuerligt driftledarna stöd i effektivisering och utveckling av personal- och arbetsrutiner.

Som en del av ledningsgruppen ingår planering, ledning och fördelning av enhetens övergripande arbete samt ansvar för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du är drivande i vårt systematiska arbetsmiljöarbete.
I arbetet ingår att förbereda, administrera och handlägga personalärenden som till exempel: anställningar, semesterplanering, tjänstledigheter; rehabilitering, rekrytering, arbetsmiljö; utgöra ett stöd vid driftledares genomförande av utvecklingssamtal; uppdatering av arbetsbeskrivningar; förbereder allmän kommunikation och information i form av nyhetsbrev till forskare.
Du rapporterar till chefen för BMSD och har också ett nära samarbete med Personalsamordnaren vid Medicinska fakultetens kansli.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och som har en lämplig akademisk utbildning eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av arbete med personalfrågor och arbetsledning. Det är meriterande om du tidigare arbetat med projektledning och arbetsmiljöfrågor. Det är likaså meriterande om du har kännedom om arbete inom forskning- eller djurverksamhet. I den här rollen krävs det att du har integritet, har lätt för att skapa goda relationer samt kan fatta beslut. Du har god förmåga att kommunicera och förmedla information skriftligen och muntligen, både på svenska och på engelska. Du är självklart en ordningsam administratör som kan arbeta självständigt, samtidigt som du är flexibel och villig att hitta lösningar. Vi värdesätter egenskaper såsom social kompetens, flexibilitet och stresstålighet.

Önskvärda personliga egenskaper:
handlingskraftig och tydlig men ändå prestigelös
målinriktad med driv och engagemang
ser möjligheter och hittar lösningar
kan få medarbetare att känna sig delaktiga
upprätthåller en hög arbetsmoral och arbetsetik genom att vara ett föredöme

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.
Referensnummer PA2018/143

Facklig företrädare
OFR/ST: Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
SACO: Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare

Lunds universitet

Hemsida: www.lu.se

För mer information kontakta

Namn: Caroline Bäck
Telefon: 046-222 41 33
  Share: