Hästveterinär till utbildningstjänst inom kirurgi

Information om tjänsten

Information om tjänsten
Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg är ett jouröppet remissdjursjukhus med hög kompetens inom intensiv- och akutsjukvård, kirurgi, ortopedi, bilddiagnostik och internmedicin.

På Specialisthästsjukhuset tar vi emot akutfall från hela södra Sverige. En väsentlig del av akutfallen är hantering av hästar med koliksmärtor; såväl medicinska som kirurgiska patienter. Kolikkirurgin håller en hög internationell nivå och vi utför cirka 100 kolikoperationer årligen på hästsjukhuset. I dagsläget består den kirurgiska akutberedskapen av 3 veterinärer, två internationella specialister i kirurgi och en svensk specialist i hästens sjukdomar. Vi behöver utöka vår bemanning inom kirurgi och söker dig som är intresserad av en utbildningstjänst inom detta område.

Vad erbjuder vi?
Tjänsten innefattar arbete på vår vård- och akutavdelning varvat med utbildning. Grunden i utbildningstjänsten är en generell utbildning inom akutkirurgi och gastroentestinala sjukdomar. Utbildningstjänsten kommer att involvera såväl teoretisk som praktisk handledning i kirurgi och medicin på vår operations- och vårdavdelning. Vi planerar att medarbetaren ska skrivas in för ett RCVS Certificate in Advanced Veterinary Practice på Universitet i Liverpool med fokus på gastrointestinala sjukdomar, akutkirurgi och intensivvård hos hästen. Kurserna tas online och bredvid den vanliga tjänsten på hästsjukhuset. I första hand vill vi utbilda en akutkirurg , men om kandidaten har motivation, talang och den rätta inställningen kan vi tänka oss att i förlängningen utvidga tjänsten till ett ECVS-residency.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad veterinär med erfarenhet av arbete på djursjukhus, större klinik eller motsvarande, Har du ytterligare vidareutbildning eller erfarenhet inom intensiv- eller akutsjukvård är det meriterande.
Vi värdesätter att du som sökande har en hög ambitionsnivå och är genuint intresserad av de möjligheter som denna tjänst innebär. Vi tror också att du delar vår värdering om att samarbete och kunskapsdelning är nyckeln till framgång.

Placeringsort: Helsingborg

Tillträde och omfattning
Visstidsanställning som övergår i tillsvidareanställning
Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan
Urval sker löpande. Varmt välkommen med ansökan snarast.

Evidensia Djursjukvård erbjuder trygg och personlig vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. På lokala djurkliniker och specialiserade djursjukhus i hela Sverige får viktiga familjemedlemmar hjälp med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering. Varje möte med djur och ägare ska göra skillnad och tillsammans tar våra engagerade medarbetare emot över 500 000 patientbesök per år. Tillsammans arbetar vi för att driva den veterinärmedicinska utvecklingen framåt, för djurens bästa varje dag.

För mer information kontakta Mads Kristoffersen, chefsveterinär kirurgi, DiplECVS, leg vet European Specialist in Equine Surgery.

Arbetsgivare

Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Hemsida: evidensia.se

För mer information kontakta

Namn: Mads Kristoffersen
Epost: mads.kristoffersen@evidensia.se
  Share: