Kommunikativ och engagerad veterinär till Kalmar

Information om tjänsten

Vill du bidra till att vi har fortsatt säkra livsmedel i Sverige och upprätthålla vårt goda djurskydd? Är du en kommunikativ och självgående veterinär som gärna delar med dig av din positiva inställning och ditt engagemang till kollegorna på arbetsplatsen? Då kan du vara helt rätt för tjänsten som officiell veterinär i team Kalmar. Här arbetar vi med kontroll för kvalitet – för ett gott djurskydd, människornas hälsa och för att hjälpa livsmedelsföretagen att göra rätt. Här gör du skillnad, varje dag!

Arbetsuppgifter
Som officiell veterinär har du varierande arbetsuppgifter och den ena dagen behöver inte vara den andra lik. Du får använda dina breda veterinärmedicinska kunskaper när du genom levandedjursbesiktning och livsmedelskontroll arbetar för att säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska, att djurskyddet lever upp till lagstiftningens krav och att livsmedlet produceras på ett säkert sätt.

Som officiell veterinär är du en myndighetsperson med många intressen att bemöta. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera stöd och underlätta för företagarna att förstå vad som förväntas av dem, och hur de ska göra rätt. Ditt kunniga team finns alltid som stöd i det dagliga arbetet och tillsammans delar ni erfarenheter för att ständigt utvecklas i arbetet.

Du tillhör team Kalmar som består av 28 medarbetare och är ett av verkets större team. Här får du möjlighet att arbeta med såväl gris, nöt, får och fjäderfä. Placeringsort är Kalmar, den härliga staden som hela tre år i rad utnämnts till Årets sommarstad. Väljer du att flytta hit finns dessutom en bostadsgaranti från det kommunala bostadsbolaget, så du ska inte stå utan boende. I denna tjänst arbetar du varken jour eller helg och normalt är det kontorstider som gäller. Resor i samband med kontrolluppdrag och möten ingår i tjänsten och vid behov ska du kunna arbeta på annan ort inom avdelningen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av myndighetsarbete. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav.

Som person sprider du positiv energi till dina medarbetare och visar stort engagemang för ditt arbete. Du har lätt att kommunicera med din omgivning och trivs bra i en roll som innebär möten och dialog med andra människor. Gentemot medarbetare och företagare är du lyhörd och du arbetar aktivt för att skapa goda relationer er emellan. Samtidigt är du en myndighetsperson och därför är det viktigt att du vågar stå kvar i dina fattade beslut, som grundas i din veterinärmedicinska kunskap och aktuell livsmedelslagstiftning. Rollen innebär även mycket självständigt arbete och egna initiativ från din sida, någonting du har erfarenhet av och känner dig trygg med. Är du osäker på någonting, tvekar du dock inte att fråga en kollega eller chef om råd. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Karin Törnblad. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, 018-17 55 00.

Ansök via platsannonsen på: livsmedelsverket.se/lediga jobb
Område/avdelning: LK/ÖG
Diarienummer: 2018/00962
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare

Livsmedelsverket

Hemsida: livsmedelsverket.se

För mer information kontakta

Namn: Karin Törnblad
Telefon: 018-17 55 00
  Share: