Team Gotland söker ny veterinärkollega i Gotlands län

Information om tjänsten

Som officiell veterinär på Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för djurens bästa, för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Tillsammans med ditt team ställs du inför varierande och utmanande uppgifter, där ni utvecklas och gör skillnad varje dag. Vi söker nu en officiell veterinär till team Gotland. Vill du bli en av oss?

Kontroll för kvalitet
Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som veterinär här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.


Arbetsuppgifter
Som officiell veterinär har du varierande arbetsuppgifter och den ena dagen behöver inte vara den andra lik. Du använder din breda veterinärmedicinska kompetens för att genom levandedjursbesiktning och köttbesiktning säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska. Du gör även inspektioner och revisioner på slakterier och andra livsmedelsanläggningar, för att försäkra att de livsmedel som produceras är säkra för konsumenterna.

Som officiell veterinär är du en myndighetsperson med många intressen att bemöta. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera stöd och underlätta för företagarna att förstå vad som förväntas av dem, och hur de ska göra rätt. Ditt kunniga team finns alltid som stöd i ditt arbete och ni delar bedömningar, erfarenheter och insikter i det dagliga arbetet.

Du kommer att tillhöra team Gotland med placeringsort Visby. Teamet består av sju personer och bemannar olika typer av slakterier som tar in djur så som gris, lamm och nöt. Team Gotland är just nu i en spännande utvecklingsfas och arbetar aktivt med framtagandet av nya förbättrade rutiner och arbetssätt. Tillsammans ditt team ser vi gärna att du är med och påverkar denna utveckling.

Resor i samband med kontrolluppdrag och möten ingår i tjänsten. Vid behov ska du även kunna arbeta på annan ort inom avdelningen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Som officiell veterinär skriver du dagligen myndighetsrapporter och beslut på svenska, vilket kräver att du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Du ska även kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. Har du erfarenhet av operativ livsmedelskontroll och myndighetsutövning ser vi det som meriterande. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Med förutsättningar som snabbt kan förändras, bör du även ha ett flexibelt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Maria Larsdotter Ekström. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Tony Berglund. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Ansök via livsmedelsverket.se/lediga jobb
Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att skicka din ansökan.

Omfattning: 100%
Område/avdelning: LK/NM
Diarienummer: 2017/03194

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även att efterfråga två referenser.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare

Livsmedelsverket

Hemsida: livsmedelsverket.se

För mer information kontakta

Namn: Maria Larsdotter Ekström
Telefon: 018-17 55 00
  Share: