Teamchef till livsmedelskontrollen i Gävle-Dala i Gävleborgs län

Information om tjänsten

Livsmedelsverket söker en teamchef till team Gävle-Dala som tillhör avdelning norra och mellersta Sverige. Teamet består av cirka tio medarbetare som ansvarar för Livsmedelsverkets kontroller i området. Vi tror att du är lyhörd och flexibel som får saker att hända, då Livsmedelsverket ständigt befinner sig i utveckling. Hos oss kommer du få utrymme att utvecklas i din roll som chef!

Kontroll för kvalitet
Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Här gör vi skillnad för många, varje dag.

Dina arbetsuppgifter
Som teamchef är ditt uppdrag att leda och coacha medarbetarna i teamet. Du har personalansvar för dina medarbetare och ansvarar för till exempel bemanning, arbetsmiljö, verksamhetsplanering och uppföljning av ditt team. Du arbetar med teamets och medarbetarnas utveckling och genomför medarbetar- och lönesättande samtal. Som teamchef ingår du i avdelningens ledningsgrupp som består av en avdelningschef och fem andra teamchefer som tillsammans planerar, följer upp och utvecklar verksamheten.

Utöver arbetsledningen arbetar du med frågor kring livsmedelssäkerhet, smittskydd, djurskydd och redlighet och bidrar till att konsumenter har säkra livsmedel. Övriga arbetsuppgifter varierar beroende på vilken yrkeskategori du tillhör. Resor i samband med kontrolluppdrag och möten ingår i tjänsten. Stationeringsort är Rättvik men annan placeringsort i Dalarna kan diskuteras.

Dina kvalifikationer
Du är utbildad t ex veterinär, miljö- och hälsoskyddsinspektör, livsmedelsagronom, livsmedelskontrollant eller annan utbildning som vi bedömer vara likvärdig. Du ska ha erfarenhet av kontrollarbete och myndighetsutövning. Det är viktigt att du har ett intresse för arbetsledning och det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av det. Har du erfarenhet från ekonomisk planering och uppföljning är det också meriterande. Vidare är det viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska och engelska samt har en god administrativ förmåga. Ett krav för tjänsten är att du har B-körkort.

Som person söker vi dig som har intresse för ledarskap och kan skapa engagemang kring uppsatta mål. Du värnar om teamet och organisationen, och med en tydlig och lyhörd kommunikation skapar du engagemang och förtroende bland dina medarbetare. Du har förmåga att skapa relationer på olika nivåer och strävar efter att möta behov och förväntningar, både hos medarbetare och externa aktörer. Då förutsättningar snabbt kan förändras, krävs det också att du som teamchef har ett flexibelt förhållningssätt och kan hantera olika situationer. Du är en problemlösare med förmåga att ta snabba, välgrundade beslut – men ska även på ett strategiskt plan kunna planera för verksamheten på sikt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta avdelningschef Petter Jonsson. Representant för SACO är Ulrika Lind, och för ST
Tony Berglund
. Samtliga nås via vår växel: 018-17 55 00

Ansök via platsannonsen på: livsmedelsverket.se/lediga jobb
Område/avdelning: Livsmedelskontrollen, avdelning norra mellersta, team Gävle-Dala
Diarienummer: 2017/03349

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare

Livsmedelsverket

Hemsida: livsmedelsverket.se

För mer information kontakta

Namn: Petter Jonsson
Telefon: 018-17 55 00
  Share: