Veterinär/biolog eller motsvarande med intresse för fisk- och skaldjurssjukdomar i Uppsala län

Information om tjänsten

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.

Vid SVA:s avdelning för Djurhälsa och Antibiotikafrågor (DOA) finns fyra sektioner som ansvarar för olika djurslag samt antibiotikafrågor. En av dessa är sektionen för fisk.

Verksamheten vid sektionen för fisk inkluderar diagnostik, rådgivning, forskning, utveckling och utbildning inom djurslagen fisk, skaldjur och blötdjur. Sektionen är nationellt referenslaboratorium för smittor hos dessa djurslag och är expert på sjukdomar och smittskydd för departement och myndigheter inom Sverige och för EU. I samråd med näring och myndigheter diskuteras hälsokontrollprogram och genomförande av dessa. I samband med utbrott av särskilt allvarliga sjukdomar utförs smittutredningar och saneringar.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta framförallt med diagnostik, bland annat i form av obduktionsverksamhet, och rådgivning inom de aktuella djurslagen. Även forskning, utveckling och utbildning ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
För anställning som veterinär krävs legitimation som veterinär samt erfarenhet/intresse för ämnesområdet. Vetenskaplig kompetens inom framförallt ämnesområdet, patologi och/eller mikrobiologi är meriterande.

För biolog, agronom eller jägmästare krävs utbildning inom ämnesområdet fisk/akvakultur. Yrkesmässig erfarenhet liksom vetenskaplig kompetens inom ämnesområdet och/eller mikrobiologi är meriterande.

Det är viktigt att du som söker behärskar svenska/skandinaviska och engelska i tal och skrift. Du är strukturerad och har lätt för att samarbeta. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet som att du är drivande och att du kan arbeta både självständigt och i team.

Har du frågor?
Kontakta professor Per Wallgren eller HR-specialist Susanne Östling. Facklig företrädare för ST är Carina Pettersson, för SACO Magnus Thelander och för SEKO Theres Andersson. Samtliga nås på e-mail: förnamn.efternamn@sva.se eller på telefon 018-67 40 00.

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Låter det här intressant? Ansök här!

Arbetsgivare

Statens veterinärmedicinska anstalt

Hemsida: www.sva.se

För mer information kontakta

Namn: Susanne Östling
Epost: susanne.ostling@sva.se
Telefon: 018-67 42 46
  Share: