Läkemedelsverket söker veterinär

Information om tjänsten

Läkemedelsverket verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.
Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Beskrivning av enhet och verksamhet
Enheten för Läkemedelssäkerhet ansvarar för biverkningsrapportering och signalspaning för både human- och veterinärläkemedel. Den veterinärmedicinska gruppen på enheten handlägger inkomna biverkningsrapporter och utför signalspaning på veterinärläkemedel i olika databaser för att kontinuerligt följa upp säkerheten efter godkännandet. Arbetet syftar till att öka djur- och användarsäkerheten genom tidig identifiering och validering av potentiella säkerhetsproblem. I uppföljningen av nytta/risk-profilen av veterinärläkemedel samarbetar gruppen med andra grupper och enheter på Läkemedelsverket. I gruppens arbetsuppgifter ingår också riktlinjearbete, utbildning och information samt deltagande i europeiska arbetsgrupper avseende läkemedelssäkerhet.

Arbetsuppgifter
Du är ansvarig för att medicinskt bedöma inkomna biverkningsrapporter som registrerats och handlagts av en biverkningshandläggare. Du är också ansvarig för att göra en medicinsk bedömning av kvaliteten avseende de data som registrerats i det enskilda fallet. Du genomför signaldetektion i relation till nationella biverkningsrapporter samt de biverkningsrapporter som finns i den gemensamma europeiska biverkningsdatabasen EudraVigilance Veterinary. I övrigt kommer du att medverka i regelbundna möten på enhets- och gruppnivå samt övriga möten som är relevanta för ditt ansvarsområde. Det kan även bli aktuellt att medverka i interna och/eller externa arbetsgrupper där frågor inom ditt ansvarsområde behandlas. Vi kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till kompetensutveckling i en stimulerande och kunskapsintensiv verksamhet. Arbetet är självständigt, ansvarsfullt och ofta utmanande.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är veterinär med erfarenhet av klinisk verksamhet. Om du även har erfarenhet av läkemedelssäkerhet, forskning eller myndighetsarbete är det meriterande.

Personliga egenskaper
Arbetet bedrivs både i grupp och självständigt. Därför är god samarbetsförmåga och flexibilitet viktiga egenskaper. Du bör på vetenskaplig grund kunna analysera biverkningar ur ett kliniskt perspektiv. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2020-02-16
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Enheten för läkemedelssäkerhet
Diarienummer: 2.4.1-2020-006348
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta enhetschef Kerstin Jansson eller Anna-Karin Bengtsson.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST.
Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Arbetsgivare

Läkemedelsverket

Hemsida: www.lakemedelsverket.se

För mer information kontakta

Namn: Kerstin Janssson
Epost: kerstin.jansson@lakemedelsverket.se
Telefon: 018-174600
Kollektivavtal för tjänst: Villkorsavtalet

Facklig kontakt

Name: Ulf Olsson (SACO) Pia Wictor (ST)
Telefon: 018-174600
  Share: