Veterinär med intresse för infektionssjukdomar hos häst

Information om tjänsten

Vid SVA finns avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA). Avdelningen består av fem sektioner som ansvarar för olika djurslag samt antibiotikafrågor och vaccinförsörjning. En av dessa är sektionen för häst, hund och katt. Verksamheten vid sektionen inkluderar rådgivning, forskning, utveckling och utbildning i frågor som rör infektionssjukdomar hos häst.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete inom vår grupp av djurslagsexperter. Din främsta uppgift blir att utveckla och förmedla kunskap om infektionssjukdomar hos häst. Vi arbetar med problemlösning som främjar förebyggande djursjukvård och sjukdomsbekämpning. I tjänsten ingår till exempel rådgivning till praktiserande veterinärer, produktion av kunskapsunderlag och fortbildning om olika sjukdomar, omvärldsbevakning nationellt och internationellt, samt delaktighet i forsknings- och utvecklingsprojekt.

Du arbetar i samverkan, både internt inom SVA, och externt med bland annat andra myndigheter, veterinärer och branschorganisationer. Arbetet utförs till stor del självständigt, vilket innebär både frihet, ansvar och egna initiativ. Tjänsteresor förekommer. Tjänstgöring på andra sektioner eller avdelningar vid SVA kan förekomma.

Kvalifikationer
För anställning krävs veterinärlegitimation samt några års klinisk erfarenhet inom ämnesområdet. Vi värdesätter att du är insatt i svensk hästhållning och har goda förutsättningar i övrigt för ett givande nätverkande med veterinärer och hästnäring. Du är bra på att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, såsom att du är drivande och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har en god kommunikativ förmåga, är utvecklingsinriktad och initiativtagande. Att du är noggrann, kvalitetsmedveten och utför arbetet på ett ansvarsfullt sätt är lika viktigt för dig som för oss.

Meriterande
Erfarenhet av smittskyddsarbete, vårdhygien och/eller forskning är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidare anställning, som inleds med en provanställning, och tillträde enligt överenskommelse. Omfattningen är flexibel och kan omfatta 50 – 100%.

Ansökningarna hanteras kontinuerligt, men sista ansökningsdatum är 28 juni.

Snabbfakta
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: Heltid
Referensnummer: 2020/22
Plats: Uppsala
Fackliga företrädare:
Carina Pettersson, ST 018 – 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 – 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 – 67 40 00
Kontaktpersoner:
Lotta Gunnarsson: lotta.gunnarsson@sva.se
Susanne Östling, Hr-specialist, 018 – 67 40 00 

Övrigt:
SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur – trygga människor
Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Arbetsgivare

SVA

Hemsida: sva.varbi.com

För mer information kontakta

Epost: lotta.gunnarsson@sva.se
  Share: