Team Linköping söker biträdande teamchef i Östergötlands län

Information om tjänsten

Team Linköping söker veterinär redo att utvecklas i en ledarroll!
Är du veterinär och intresserad av en ny utmaning, där du får utvecklas i rollen som ledare? Är du effektiv och tydlig i ditt arbete, får saker att hända och har en positiv inställning? Då kan du vara vår nya biträdande teamchef för team Linköping. Som biträdande teamchef blir du del av ett team som består av cirka 20 personer och rollen går ut på att stötta din teamchef i frågor som bemanning, verksamhetsplanering, uppföljning och arbetsmiljö. Du kommer in i en spännande tid när livsmedelskontrollen utvecklas och moderniseras – och tillsammans med ditt team får du vara med och påverka denna utveckling.

Kontroll för kvalitet
Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som biträdande teamchef inom livsmedelskontrollen har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den. Läs mer om livsmedelskontrollen här: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/arbeta-i-livsmedelskontrollen

Team Linköping
Du tillhör team Linköping, med stationeringsort Linköping. Teamet består av ca 20 medarbetare, veterinärer och livsmedelskontrollanter, med ansvar att besiktiga djur inför och efter slakt för att säkerställa att djuren är friska och köttet kan användas som livsmedel. De ansvarar även för inspektioner och revisioner hos livsmedelsföretagare för att kontrollera att tillverkning och hantering av livsmedel är säker. Teamet är din styrka och tillsammans är ni med och utvecklar livsmedelskontrollen.

Arbetsuppgifter
Som biträdande teamchef får du ta del av varierande arbetsuppgifter och den ena dagen behöver inte vara den andra lik. Du bistår teamchefen i arbetsuppgifter som exempelvis bemanning, verksamhetsplanering, uppföljning och arbetsmiljö. Du arbetar även med teamets och medarbetarnas utveckling och kommer eventuellt att få hålla i medarbetar- och lönesättningssamtal. Beroende på din tidigare bakgrund och erfarenhet kan arbetsuppgifterna variera och du kommer att få möjlighet att växa in i rollen. Som biträdande teamchef är det du som ersätter teamchefen vid dess frånvaro. Resor i samband med möten ingår i tjänsten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Ett krav är att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kan förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har chefserfarenhet sedan tidigare.

Som person är det viktigt att du har en positiv inställning, trivs med att arbeta med människor och är intresserad av att utveckla dina medarbetare och ditt ledarskap. Du skapar relationer på olika nivåer och strävar efter att möta behov och förväntningar, både hos kollegor och kontakter utanför organisationen. För att lyckas i rollen måste du ha god förmåga att organisera och planera. Du är trygg i dig själv och van vid att arbeta självständigt men har också lätt för att samarbeta. Vidare behöver du vara flexibel och drivande i förändringsarbete. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Bettina Heintz. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Ansök via platsannonsen på
https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=371&rmlang=SE

Område/avdelning: LK/ÖG
Diarienummer: 2017/03450

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare

Livsmedelsverket

Hemsida: livsmedelsverket.se

För mer information kontakta

Namn: Bettina Heintz
Telefon: 018-17 55 00
  Share: