Officiell veterinär på Livsmedelsverket i Skåne län

Information om tjänsten

Som officiell veterinär på Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för djurens bästa, för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Tillsammans med ditt team ställs du inför varierande och utmanande uppgifter, där ni utvecklas och gör skillnad varje dag. Till teamet i Kristianstad söker vi dig som är trygg i dig själv och de beslut du fattar, som tycker om att möta och kommunicera med andra människor – men även har förmåga att arbeta självständigt. Kan det vara du?

Kontroll för kvalitet
Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som veterinär på Livsmedelsverket har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter
Som officiell veterinär har du varierande arbetsuppgifter och den ena dagen behöver inte vara den andra lik. Du använder dina breda veterinärmedicinska kunskaper för att genom levandedjursbesiktning och köttbesiktning säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska. Du kan även få göra inspektioner och revisioner på slakterier och andra livsmedelsanläggningar, för att försäkra att de livsmedel som produceras är säkra för konsumenterna.

Som officiell veterinär är du en myndighetsperson med många intressen att bemöta. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera stöd och underlätta för företagarna att förstå vad som förväntas av dem, och hur de ska göra rätt. Ditt kunniga team finns alltid som stöd i ditt arbete och ni delar bedömningar, erfarenheter och insikter i det dagliga arbetet.

Du ingår i team nordöstra Skåne och Blekinge med placeringsort i Kristianstad. Teamet består av cirka 25 personer och bemannar anläggningar som tar in allt från de vanligare djurslagen gris, nöt och lamm till exempelvis vilt och bisonoxe. Inom teamet finns en mångfald av människor med olika erfarenhet, kunskap, bakgrund och personlighet. Det värderar vi högt och drar nytta av, tillsammans blir vi bättre varje dag.

Resor i samband med kontrolluppdrag och möten ingår i tjänsten. I tjänsten ingår också att, när det behövs, kunna arbeta på annan ort inom avdelningen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav.

Som person är du noggrann och har god kommunikativ förmåga. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar, och även i pressade situationer har du förmåga att hålla dig lugn och saklig. Vi vill att du ska kunna arbeta självständigt och ta egna välgrundade beslut samtidigt som tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga. Det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Vi ser även att du är en person som vill lära och utvecklas i arbetet, du är prestigelös och lyhörd gentemot dina kunniga kollegor. Med förutsättningar som snabbt kan förändras, bör du dessutom ha ett flexibelt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Åsa Lundin. Representant för SACO är Lisbeth Nisu Hartzell och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, 018-17 55 00.

Ansök via: livsmedelsverket.se/lediga jobb. Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Område/avdelning: Område Livsmedelskontroll/Avdelning södra Götaland
Diarienummer: 2017/03366
Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare

Livsmedelsverket

Hemsida: livsmedelsverket.se

För mer information kontakta

Namn: Åsa Lundin
Telefon: 018-17 55 00
  Share: