Veterinär till Värmlands län

Information om tjänsten

Mycket är på gång i livsmedelskontrollen. Som veterinär här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den. Arbetet är givande, samtidigt som det också kan vara utmanande. Vi söker nu en veterinär till team Västra Svealand som lockas av en ny utmaning och vill vara en viktig länk i kedjan mot säkra livsmedel och gott djurskydd. Låter det som något för dig?

Arbetsuppgifter
Som officiell veterinär är du en viktig del i kedjan mot säkra livsmedel. Du besiktar de djur som anländer till slakterier och genomför även kontroller på slakterier. Det kan också bli aktuellt att genomföra inspektioner och revisioner på övriga livsmedelsanläggningar. Du får användning av dina kunskaper i patologi, mikrobiologi, och köttbesiktning såväl som kliniska kunskaper för att säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska. Kunskaper i livsmedelssäkerhet och författningskunskap är också viktigt för att säkerställa att de livsmedel som produceras är säkra för konsumenterna.

Tillsammans med dina kollegor i teamet och dina sakkunskaper samt beslut bidrar du till att upptäcka samt avvärja risker i livsmedelsproduktionen.

Du möter företagare och tar del av deras verklighet och ger råd i samband med kontrollen. I rollen kommer du att kunna utveckla dig inom allt från levandedjursbesiktning och köttbesiktning till att skaffa dig en spetskompetens inom en mängd olika områden som rör livsmedelssäkerhet. Administrativa uppgifter är en naturlig del av vårt arbete.

Du ingår i team Västra Svealand som består av 15 stycken medarbetare. Din placeringsort kan vara antingen Karlstad, Örebro eller Kristinehamn beroende på vad vi tillsammans kommer överens om. Både viltanläggningar, gårds- och fjäderfäslakterier finns inom teamets område, som geografiskt sträcker sig från Torsby till Nyköping.

Resor i samband med kontrolluppdrag och möten ingår i tjänsten. I tjänsten ingår också att, när det behövs, kunna arbeta på annan ort inom avdelningen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Ett krav är att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kan förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av operativ livsmedelskontroll och myndighetsutövning. Erfarenhet av livsmedelshygien, livsmedelsproduktion eller annat myndighetsarbete är också meriterande.

Som person är du noggrann och kommunikativ. Du tycker om att möta och kommunicera med andra människor, oavsett om det är kollegor eller företagare. Vi vill att du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga. Det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Område/avdelning: Område Livsmedelskontroll/Avdelning Norra och mellersta Sverige
Diarienummer: 2017/02929

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Ansök via vår hemsida: www.livsmedelsverket.se

Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ann-Sofi Ivarsson. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Stefan Svensson. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Arbetsgivare

Livsmedelsverket

Hemsida: www.livsmedelsverket.se

För mer information kontakta

Namn: Ann-Sofi Ivarsson
Telefon: 018-17 55 00
  Share: