Veterinär/lärare till Lillerudsgymnasiet i Värmlands län

Information om tjänsten

Vill du jobba på en jätterolig arbetsplats med djur- och naturintresserade kollegor och 220 ungdomar som alla har valt att satsa på de gröna näringarna?

Lillerudsgymnasiet är beläget ca 15 km väster om Karlstad, en växande stad med massor av möjligheter! Skolan bedriver gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna hästhållning, djurvård, jordbruk och naturvetenskap. Lillerudsgymnasiet är som friskola riks-rekryterande. Ungefär 75 % av eleverna bor på skolans internat. Lillerudsgymnasiet har ett eget skoljordbruk på 320 ha varav 25 % ekologiskt. För lantbruksinriktningen finns mjölkkor, svin och får samt maskinpark. För hästutbildningen finns en hästanläggning bestående av två ridhus, skolstall, lösdrift för unghästar samt elevstall. För inriktning trav har skolan ett eget stall på Färjestad travbana. För djurvårdsinriktningen finns ett nybyggt djurhus med kaniner, gnagare, fåglar, fiskar och reptiler samt en mindre veterinärmottagning.

Vi satsar hela tiden på framtiden och utvecklar våra verksamheter, till exempel med miljöarbete och nya maskiner.
Läs gärna mer på www.lillerud.se och på vår Facebook sida kan du se en mängd olika aktiviteter och händelser!

Vi söker nu både en veterinär och en djursjukvårdslärare.

Veterinär med undervisning
Som gårdsveterinär till alla djur på Lillerud arbetar du med både förebyggande djurhälsovård och en del akuta omhändertaganden. Du samarbetar med våra ansvariga i djurstallarna och planerar veterinärinsatser tillsammans.
I tjänsten ligger också att undervisa i djursjukvård.
Du jobbar tillsammans med arbetslaget kring djurvårdsutbildningen och samarbetar i undervisningen.
Vi vill att du som söker är legitimerad veterinär och har ett stort engagemang och kunnande inom veterinärmedicin. Du kommer att få en unik möjlighet att både vara praktiserande veterinär, jobba med många olika djur och undervisa våra elever. Arbetet är omväxlande och flexibelt!
På skolan finns sällskapsdjur, hästar, får, kor och grisar, därför är det bra om du har kunskap om flera olika djurslag. Eleverna har också med sig egna hundar, hästar, gnagare och kaniner. Förmodligen är du inte expert på allt men beskriv i ansökan var dina specialkunskaper finns.
Som veterinär och undervisande lärare har du tillgång till kontor och mindre veternärklinik som du får vara med och utveckla.

Lärare i djursjukvård
Intresset för djursjukvård ökar bland våra elever och därför behöver vi utöka med fler lärare i ämnet, vi söker därför en lärare för undervisning i djursjukvård och kurser i sällskapsdjur på naturbruksprogrammet inriktning djurvård.
Du kommer att ingå i ett arbetslag med ansvar för djurvårdsutbildningen. Din undervisning kommer att omfatta både teorilektioner och praktiska lektioner. Du kommer också att samarbeta med skolans veterinär.
För den praktiska undervisningen har vi ett djurhus med många olika sällskapsdjur. På skolan finns även stordjur, hästar, kor, grisar och får. En del elever har också med sig sina egna djur.

Vi vill att du som söker är väl utbildad inom ämnesområdet med stora yrkeskunskaper inom djursjukvård. Du är djursjukskötare till exempel och lärarexamen är meriterande. Du måste också vara intresserad av undervisning och av att förmedla dina kunskaper till våra elever.

Förmodligen är du inte expert på alla djurslag men beskriv i ansökan var dina specialkunskaper finns.

Skicka in din ansökan, märkt ”veterinär” eller ”djurvårdslärare” med e-post till gymnasiet@lillerud.se eller till
Lillerudsgymnasiet, Lillerud, 660 50  Vålberg

Arbetsgivare

Lillerudsgymnasiet AB

Hemsida: www.lillerud.se

För mer information kontakta

Namn: Rektor Anders Westlund
Epost: anders.westlund@lillerud.se
Telefon: 054-84 08 07, 070-386 67 40
Kollektivavtal för tjänst: ja

Facklig kontakt

Name: Anne Amundssen Lärarnas riskförbund, Christoffer Bergsten, Lärarförbundet
Telefon: 054-84 08 00
  Share: