Veterinärchef till Smådjurskliniken på Universitetsdjursjukhuset Uppsala

Information om tjänsten

Var med och forma arbetet på Sveriges enda universitetsdjursjukhus!
Universitetsdjursjukhuset (UDS) är SLUs resurs för klinisk forskning och utbildning, och är Sveriges enda universitetsdjursjukhus. Inom UDS bedrivs utbildning för veterinärstudenter och djursjukskötare, liksom forskning. UDS har ca 175 anställda som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om för katter, hundar, mindre sällskapsdjur och hästar. UDS har även en ambulatorisk utbildningsklinik med veterinärer som åker ut till stall och gårdar. Smådjurskliniken på UDS har ca 80 årsarbetskrafter. Vi har öppet dygnet runt årets alla dagar och tar emot såväl primärfall som remissfall. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik, laboratorium av högsta kvalitet och inte minst ett stort gäng riktigt trevliga och mycket kompetenta medarbetare.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ha personalansvar för en del av veterinärgruppen på smådjurskliniken. Du kommer vara deras närmsta chef med ansvar för deras kompetensutveckling, medarbetarsamtal och lönesättande samtal. Du deltar i verksamhetsutveckling och budgetarbete tillsammans med övrig ledningspersonal, och i detta ingår även bemanningsplanering och rådgivning i schemaläggningen. Du ingår i smådjursklinikens ledningsgrupp och rapporterar till chef för smådjurskliniken. I befattningen ingår att arbeta kliniskt med alla normalt förekommande arbetsuppgifter i smådjurssjukvården. Vi arbetar dagtid, kvällar, nätter och helger. I tjänsten ingår även handledning av studenter, då SLU utbildar såväl djursjukskötare som veterinärer och vi tar även emot praktikanter från djurgymnasierna.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad veterinär eller har annan relevant grundutbildning med flera års tidigare erfarenhet från smådjursjukvård. Det är meriterande om du har arbetat i arbetsledande ställning och/eller har utbildning inom ledarskap eller personalfrågor. Du är van att möta djurägare i olika situationer och inser vikten av att upprätthålla goda kundrelationer. Du är också mån om goda relationer med kollegor och remittenter och har god samarbetsförmåga. Du är intresserad av att skapa goda förutsättningar för arbete med undervisning och forskning och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har ett vetenskapligt förhållningssätt, med intresse för evidensbaserad vård. Som person är du strukturerad och bra på att planera ditt arbete. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din personliga lämplighet.

Omfattning: 100%

Ref SLU ua 2018.2.5.1-1425

Ansökan:
Välkommen med din ansökan! 

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3 000 medarbetare, 5 000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

 

Arbetsgivare

Sveriges lantbruksuniversitet

Hemsida: www.slu.se

För mer information kontakta

Namn: Catarina Kjellerstedt
Epost: catarina.kjellerstedt@uds.slu.se
Telefon: 018-67 13 49
  Share: