Veterinärt internship i smådjurskirurgi Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm i Västmanlands län

Information om tjänsten

Målet med vårt internship är att ge unga kollegor en introduktion till kirurg och anestesi och att lära sig det grundläggande, praktiska arbetet. Det är en tillfällig anställning på ett år och kan ses som språngbräda mot en vidare karriär inom kirurgi och anestesi. Diplomet som utfärdas efter godkänt program kan göra dig kvalificerad till att söka en residenttjänst inom kirurgi.

Arbetsuppgifter:
Under anställningen som intern kommer du enbart att arbeta på operationsavdelningen med allt från förberedelse av patienter inför kirurgi till att arbeta som sterilassistent åt våra erfarna kirurger och diplomater. Du kommer också att vidareutbildas inom anestesi av våra legitimerade djursjukskötare och du kommer att lära dig att självständigt premedicinera, inducera och övervaka narkoser. Som intern får du delta i alla diskussioner rörande narkos och narkosval, kirurgiska bedömningar av ett stort antal olika fall. Kort sagt du får träna dig att ”tänka” kirurgi och anestesi utifrån olika medicinska förutsättningar, för och nackdelar med olika metoder och material, och delta i bedömningen av CT/MRT/Rtg undersökningar.

Kvalifikationer:
Du som söker ska vara legitimerad veterinär med stort intresse för kirurgi. Vi lägger stor vikt vid att du är ambitiös, vetgirig och har god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och gillar att arbeta i team.

Omfattning: 100 %
Lön: enligt överenskommelse
Ansökan: Välkommen med din ansökan via vår hemsida.

För mer information om tjänsten var vänlig kontakta:
Hugo Schmökel, Dr.med.vet, PhD
European Specialist in Small animal Surgery Dipl ECVS
Chefveterinär kirurgi och Ryggcenter
hugo.schmokel@evidensia.se

Sivert Viskjer DVM
European Specialist in Small animal Surgery
Chefveterinär kirurgi
sivert.viskjer@evidensia.se

Arbetsgivare

Evidensia

Hemsida: evidensia.se

För mer information kontakta

Namn: Charlotta Anger Wik, HR ansvarig
Epost: charlotta.anger.wik@evidensia.se
Telefon: 0220-600 09
  Share: