BHVet tar ett kliv upp

På några år har Bengt Hagman slagit sig in på en hårt konkurrensutsatt marknad för fodertillskott och hudprodukter för hund och katt. Nu har han hittat nya leverantörer i Portugal och Frankrike.

Bengt Hagman är från början husdjursagronom (näringsfysiolog för djur) och arbetade länge för Ciba-Geigy och Novartis. För sex år sedan beslöt han att starta eget och sedan dess arbetar han i grossistledet inom områdena fodertillskott och hudprodukter för hund och katt. Företaget heter BHVet och återförsäljarna är först och främst veterinärkliniker över hela landet – där djurägarna kan få råd och uppföljningsmöjlighet så att de blir nöjda med produktens effekt.

För ett år sedan skrev BHVet avtal med den portugisiska leverantören Wepharm och därmed förbättrades erbjudandet klart jämfört med tidigare. Wepharm hade två medarbetare med vid VeTA-dagarna i slutet av april, där de jobbade tillsammans med Bengt Hagman i hans monter.

– WePharm är ett relativt nystartat företag, men vi satsar på att nå ut i hela Europa redan från början, berättade veterinär Marcelo Sousa för VeterinärMagazinet.

WePharm har redan flera etablerade vinnarprodukter som WePatic® vid leverproblem – den enda kompletta leverprodukten med flera antioxidanter som stödjer hunden och katten när de har problem med för mycket fria radikaler. En annan är WeNefro® som inte enbart är en fosfathämmare, utan kan hjälpa katten och hunden redan innan den kroniska njurinsufficiensen blivit ett allvarligt problem.
Samtidigt planerar Bengt Hagman en riktigt stor lansering av ett nytt ledtillskott, WeJoint® Plus, som utan tvekan kommer att bli mycket populär.

I dagarna inleder Bengt Hagman även ett nytt samarbete, med det franska företaget Dermoscent-LDCA, som tillverkar ett komplett sortiment av hudvårdsprodukter för hund och katt. Det handlar om produkter vid seborré, atopi, och pyodermi. Om pälsen och huden är välvårdad, mår också djuret bättre vilket ger mindre problem för djurägaren. Produkterna bygger på olika vegetabiliska oljor med egenskaper som hjälper vid hudproblem och som inte innehåller antibiotika – vilket är väsentligt långsiktigt. Alla hudvårdsprodukter administreras självklart utvärtes (spot-on, mousse, spray, schampo etc) vilket ökar verkningsgraden vid många hud-problem.

BHVet lanserar nu också ett lugnande medel, WeCalm®, att användas för hundar och katter som exempelvis är skotträdda vid nyår.

– Ingredienserna påverkar GABA, serotonin och noradrenalin. Effekten varar i 12 timmar, vilket är betydligt längre än för andra varumärken som finns. Dessutom är tabletten mycket smaklig för katt och hund, vilket gör medlet till en given vinnare, säger Bengt Hagman.

Bengt Hagman driver sitt företag helt själv från Onsala och han närmar sig pensionsåldern, ändå funderar han på expansion.

Läs mer på www.bhvet.se