”Hela min värld har rasat”

70845_1448749769.jpg_395

Nickie Arvidsson trodde att hon hade klarat tentan den 5 juni. Nu kunde hon bli leg djursjukskötare. Men SLU:s system visade fel.

I stället för godkänd blev hon underkänd.

Med ett leende på läpparna åkte Nickie Arvidsson hem efter tentamen den 5 juni. På fredagen som följde firade hon med sina arbetskamrater på Årstakliniken i Stockholm genom att gå ut och äta. Några dagar senare kom mailet från SLU som berättade att hon inte alls var godkänt, utan tvärtom underkänd.

– Jag är fyra poäng från godkänd. Nu kretsar hela min värld kring det här. Det kunde inte vara värre, säger hon till VeterinärMagazinet.

För Nickie Arvidsson är problemet inte bara att hon är underkänd. Hon har också förlorat förtroendet för SLU och känner sig osäker på om det resultat SLU har förmedlat per mail verkligen stämmer.

– Det blev fel i april, och det blev fel i juni. Vad är korrekt? Får de göra så här?

För att bli säker skulle Nickie Arvidsson behöva se sitt inlämnade prov. Men det får hon inte – SLU hänvisar till att frågorna kan komma att återanvändas.

– Vi var många som tyckte att frågorna var mycket bättre formulerade och lättare att förstå i juni än de var i april. Exempelvis användes bara svenska i juni. I april användes svenska, latin och engelska blandat, säger Nickie Arvidsson.

Nickie Arvidsson är inte ensam. Ytterligare 42 fick se ett godkänt resultat för att sedan tvingas motta ett mail från SLU om att de var underkända. VeterinärMagazinet återkommer inom kort med kommentar från ansvariga på SLU.