Årets Veterinär 2022

Hela listan över de nominerade till Årets Veterinär 2022

 

Anna Bodegård Westling

Specialist i kardiologi, AniCura Djursjukhuset Albano

För mig är du Årets Veterinär – och så mycket mer. När jag fick höra att det var dags att nominera Årets Veterinär var valet för mig självklart. Jag har sedan 2016 haft förmånen att tillbringa min spännande vardag som sköterska till veterinär Anna Bodegård Westling på AniCura Djursjukhuset Albano, och jag kunde inte ha en bättre kollega.

Förutom att Anna är en kollega full med respekt och värme mot sina medarbetare, när även detta våra djurägare som ofta kommer till oss med väldigt sjuka djur, och lämnar med en känsla av att ha blivit hörda och en stor tillit och trygghet. Även djuren hon vårdar verkar känna av just denna värme, då de i hennes händer ofta slappnar av och låter sig undersökas utan problem.

Anna är specialist i kardiologi, men är även vår chefsveterinär och veterinärmedicinskt ansvariga, och sköter alla ansvarsområden med bravur. Hennes närvaro i sjukhuset skänker en trygghet och ett lugn till kollegerna, så hon trots sitt fulla schema alltid tar sig tid att lyssna och hjälpa till.

Jag vill bli som Anna Bodegård Westling när jag blir stor.

Anna Boikova

Oftalmolog på AniCura Bromölla

Jag och mina kollegor vill nominera leg veterinär Anna Boikova på Anicura veterinär mottagning i Bromölla. Anna kommer alltid till jobbet med ett leende på läpparna, bjuder på humor och skratt och ställer alltid upp för både djur och kollegor. Anna jobbar med oftalmologi och brinner för sitt yrke för att hjälpa.

Anna Edner

Anestesiolog på AniCura Falu Djursjukhus

Anna har tidigare varit anställd på SLU som adjunkt och sedan lektor inom ämnet anestesiologi. Hon har forskat inom anestesi och undervisat otaliga studenter på skolan. Anna delar alltid med sig av sin kompetens på ett ödmjukt och kunnigt sätt och har ögon för vad både den hon möter och patienten behöver. 2005 disputerade Anna på SLU med en avhandling om blodflöde och muskelmetabolism under narkos på häst.

Sedan 2016 arbetar Anna på AniCura Falu Djursjukhus. I mars 2022 publicerades resultatet av den senaste forskningsstudien som Anna deltagit i “Concentration of carprofen in the milk of lactating bitches after cesarean section and during inflammatory conditions”, en studie många tikar (och kollegor!) kommer bli glada för! På vår operationsavdelning bidrar Anna generöst med sin kunskap till alla. Med sin kompetens och vilja att alltid vidareutveckla verksamheten bidrar hon i högsta grad till att hålla en hög patientsäkerhet på avdelningen. För oss i personalgruppen innebär det en stor trygghet att ha henne som kollega. Hon gör också ofta det lilla extra och stannar kvar så att eftervården blir den allra bästa.

Vi är alla oerhört stolta över att ha Anna hos oss och vi vet att hennes insatser som lärare och forskare har varit väldigt viktigt för många!

Anna Petersson

Chefsveterinär på AniCura Djursjukhuset Jönköping

Jag vill nominera veterinär Anna Petersson som arbetar hos oss på AniCura Djursjukhuset i Jönköping som chefsveterinär. Anna är inte bara en fantastisk veterinär utan också en underbar medarbetare som alltid är glad och har ett positivt tänkande och syn. Hon peppar sina kollegor och har kommit med många nya idéer som främjar företaget. Bästa platsen för henne är akuten och intensivvårdsavdelningen och hon har nu även från och med i höst blivit ansvarig för dessa avdelningar.

Min röst hamnar alltid på Anna och hon förtjänar att bli årets veterinär!

Caroline Harlos

Mångsysslare på AniCura Djursjukhuset Albano

Varför ska just den här klippan bli Årets Veterinär 2022? För att hon är vår varje års veterinär! Caroline är hjärtat av vårt djursjukhus. Hon är veterinärchef, avdelningschef för poliklinikmottagningen, ansvarig veterinär över gastro- och kattmottagningen. Dessutom driver hon biomedbanken och hinner operera varje vecka. Helt enkelt så är hon kvinnan med alla bollar i luften samtidigt, och hon klarar det galant, utan att någonsin klaga, och med ett leende på läpparna.

Carro som chef är en fantastisk ledare som ser och hör sina kollegor. Hon får en att bli bäst på det man gör och får en att känna att det inte finns några gränser vart man kan gå i sin utveckling. Carro pushar, stöttar och får det jobbiga att kännas mindre tungt. Vi ser hur hon blir stoppad i korridoren av kollegor som behöver rådfrågning och stöttning, och Carro tar sig alltid tiden. Hon bryr sig och vill att vi alla ska trivas och utvecklas tillsammans.

Carro som veterinär har en enorm empati till sina patienter och djurägare, som gör att dom aldrig vill gå till en annan veterinär efter att ha träffat henne. Hon är kunnig, proffsig, och håller sig jämt uppdaterad inom det veterinärmedicinska området.

Dessutom är Carro vår kattambassadör här på Albano. Vi kallar henne vår vandrande Feliway för det finns ingen katt Carro inte lyckas ta i och lugna ner. Carro har det största hjärtat när det kommer till vänlig hantering och det är nog därför Albano blivit så stora och kunniga inom att arbeta fearfree och catfriendy.

Carro som person är någon som inte backar för motgångar utan slår på sin kämpar glöd och löser allt som hon aldrig gjort något annat. Bäst av allt, hon gör det alltid med skratt och glädje som verkligen smittar av sig. Hon inspirerar, lyfter, sprider glädje och kunskap vart hon än går. Hon är vår superwoman!

Carsten Butz

Specialist exotiska djur Veterinärhuset Evidensia Sundsvall

Önskar nominera Carsten Butz till Årets Veterinär 2022. Carsten har jobbat med exotiska djur samt hund och katt i mer än 20 år. Han flyttade från England till Sundsvall i 2020 och är nu ankaret för alla fåglar, reptiler samt små däggdjur i hela Norrland. Carsten jobbar övertid de flesta dagar, har utvecklat sig massivt genom att ta engelska CertAVP i område reptil/fågel/små däggdjur.Han opererar och behandlar allt från 2 grams ödlor till stora örnar. Framför allt är Carsten en väldigt snäll och noggrann veterinär och kollega som är väl omtyckt av alla som jobbar med honom, djur samt deras ägare.

Clara Törnqvist

Mälaren Hästklinik

Clara är en fantastisk veterinär som alltid möter sina kollegor och djurägare med ett leende oavsett situation. Clara tar sig an stora som små hästar med samma entusiasm och ger alla bästa möjliga vård utifrån djurägare och hästs förutsättningar. Hon har ett ekonomiskt tänk utan att för den skull göra avkall på bästa möjliga vård. På kliniken går hon under smeknamnet ”Den Bästa Veterinären” och lever verkligen upp till sitt smeknamn. Heja Clara!

Elin Norberg

Distriktsveterinär i Vännäs

Nominering 1:

Jag vill nominera min kollega Elin Norberg till Årets Veterinär.
Jag vill nominera henne för det fantastiska arbete hon gör som fackligt förtroendevald och ordförande i den lokala SACO-föreningen inom Distriktsveterinärerna. Det gör hon parallellt med att hon är småbarnsmamma och jobbar deltid som kliniker, helt enkelt en hjälteinsats utöver det vanliga!Det vore mycket rätt i tiden att lyfta fram en kollega som lägger en stor del av sin energi och arbetstid på att få det bättre för kollektivet Distriktsveterinärerna.Det fackliga arbetet är mödosamt och tålamodskrävande, Elin har visat stort engagemang och jobbat ambitiöst med de fackliga frågorna som berör Sveriges distriktsveterinärer.

Elin förtjänar verkligen att lyftas och uppmärksammas för sitt arbete där hon ger allt för att cirka 300 kollegor inom Distriktsveterinärerna ska få det bättre.

Nominering 2:

Jag såg att Elin Norberg redan blivit nominerad men jag tänker att hon likt några av de andra kan få en till:

Elin förtjänar att hedras för att hon har fokus lika mycket på veterinärerna som på djuren.

Hon ingjuter hopp inför vad som komma skall även när orosmolnen är många och djuren riskerar att få det sämre för att veterinärsveriges fundament gungar. Med ett ovärderligt fackligt engagemang, ett otroligt kunnande och en vilja att kämpa för att göra alla aspekter av arbetslivet hållbart både i nutiden och framtiden är Elin en inspirerande förebild oavsett var man jobbar och vilken arbetsgivare man har. Elin visar vägen framåt och för att göra tillvaron bättre för veterinärer och därmed djur och djurägare i hela Sverige. Som den riktiga framtidsveterinär och inspiratör Elin är känns hedersutnämnelsen årets veterinär självklar!

Eline Rustad

Ögonveterinär Evidensia Mölnlycke

Eline är alltid lika trevlig, tillmötesgående för både djurägare och kollegor, vetgirig, noggrann och håller alltid ett lugn som kan få den mest nervösa att känna sig trygg och lyssnad på. Hon är fin och behaglig med patienterna och har en stor empati för både människor och djur. Hon har en lagom portion med humor, sprider glädje och så delar hon gärna med sig av sin kunskap.

Elsa Alkelin

AniCura Djursjukhuset Albano

Jag vill nominera Elsa Alkelin till årets veterinär för hennes fantastiska engagemang och omtanke gentemot patienter och djurägare, men även mot oss kollegor.   Elsa arbetar alltid med stor omtanke och uppmärksammar detaljer som medför det lilla extra vid patientmötet, vilket bidrar till att djurägare alltid känner sig väl omhändertagna hos Elsa. Hon är också mån om oss kollegor från andra yrkeskategorier och ser till att vi alltid känner oss inkluderade, lyssnade på och respekterade. Elsas positiva energi smittar av sig på arbetsgruppen och piggar upp oss andra även under de tyngsta arbetsdagarna. Jag hoppas på att få fortsätta ha privilegiet att vara Elsas kollega i många, många år till.

Eva Eriksson

Delägare i Hälsinge smådjursklinik

Vi vill nominera Eva Eriksson till årets veterinär av många anledningar.
Eva är veterinär sedan 2002 och delägare i Hälsinge smådjursklinik.  Det som utmärker Eva är hennes sätt att tilltala djurägare på ett genomtänkt, respektfullt och pedagogiskt sätt. Hon lägger sig alltid vinn om att den hon pratar med känner sig inkluderad och, oavsett arbetsbördan för dagen, tar hon sig tid. Hon är organiserad och metodisk och det är en fröjd att som kollega ta över patient då det alltid finns tydliga journalanteckningar. I anamnesen fångar hon ofta känslan i besöket. Inte bara hundar, katter och kaniner passerar Evas undersökningsbord utan även exotiska djur såsom ormar, råttor och fåglar. Eva är mån om sina kollegor och hur de mår. Hon frågar ofta hur det är och tar sig tid att lyssna på svaret. Hon är lågmäld om sin egen förträfflighet och har en fantastisk humor.

Även om Eva ofta konsulteras vid bukultraljud är hennes kompetens mycket bredare än så. Lika skarp som hon är i internmedicin lika fint hanterar hon vävnader i kirurgisalen. Eva är alltid beredd att dela med sig av sin kunskap.

Flemming Winberg

Veteran på Evidensia Hästsjukhuset i Stav

Vi skulle vilja nominera Flemming Winberg till utmärkelsen årets veterinär. Flemming har en mycket lång och bred erfarenhet inom hästveterinärbranschen. Det finns nog ingen i hästveterinär Sverige som inte känner till Flemming. Han har varvat sina uppdrag som landslagsveterinär med chefsveterinärjobb på de två största hästsjukhusen i Sverige.  Sedan ett par år tillbaka arbetar han hos oss på Evidensia Hästsjukhuset i Stav.

Flemming är ortoped och en av Sveriges mest erfarna hästkirurger. Det Flemming inte har sett finns nästan inte.  Hans ödmjukhet och kärlek till hästen gör att han är en högt uppskattad veterinär hos djurägarna vare sig det är proffs, landslagsryttare eller hobbyryttare.  Trots sin otroligt långa erfarenhet och höga kompetens tar han sig alltid tid att förklara och hjälpa kollegor både på vår arbetsplats men även remittenter eller andra veterinärer som söker hans stöd. Det går alltid att ringa och rådfråga honom om smått och stort.

Flemming är aldrig pretentiös och ser sig alltid som en del i teamet där alla är lika viktiga från seniora veterinärer till djurvårdare.

Han är en unik hästkirurg!

Helena Torstensson

Jourveterinär Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg

Nominering 1:

Vill nominera vår kollega för att hon är så himla bra på det hon gör!
Helena arbetar som jourveterinär på akuten på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och har gjort detta sedan länge. Helena tar hand om oroliga djurägare på ett fantastiskt sätt, informativ, lugn och trygg i alla situationer. Har otroligt hög kompetens inom akut djursjukvård på häst! Är mån om sina kollegor, lämnar inget oklart efter sig eller dumpar ”jobbiga” saker på någon annan. Ordning och reda i överlämningar mellan natt och dag vilket verkligen är A och O framför allt under vårt höga patienttryck vår/sommar.

Helena är alltid glad och tillmötesgående, stressar inte upp sig och har full koll på allt inom våra väggar i Helsingborg. Vi tycker att hon är fantastisk och värd att uppmärksamma!

Nominering 2:

Helena är pålitlig, saklig och mycket duktig. Hon jobbar nätter hos oss och är lätt att samarbeta med. Hon tar hästägarna på ett bra sätt och följer alltid upp sina patienter. Hon slutför sitt arbete och överlämningen till kollegorna är alltid exemplarisk. Hoppas att Helena blir uppmärksammad!

Ingrid Ljungvall

Lärare inom smådjursmedicin SLU

Ingrid är sedan 2006 en mycket uppskattad klinisk lärare inom smådjursmedicin vid SLU. Hon har, som en av få lärare vid universitetet, erhållit titeln excellent lärare och hon har även fått pedagogisk pris från veterinärmedicinska föreningen för sin undervisningsskicklighet. Hon är också mycket uppskattad av djurägare, kollegor och patienter och en mycket skicklig och engagerad kliniker (hon är svensk likväl som europeisk specialist i kardiologi).

Ingrid månar om att veterinäryrket ska vara ett hållbart och givande yrkesval och bidrar ofta i debatten om de utmaningar som yrket står inför. Journalskrivning har länge varit en källa för osäkerhet och stress för veterinärstudenter och veterinärer i Sverige. Ingrid tog av den orsaken initiativet till, och var även huvudansvarig för, arbetsprocessen med att skapa Branschgemensamma rekommendationer för veterinär journalföring i Sverige. I arbetsprocessen samlande hon representanter från flera delar av veterinärnäringen i Sverige och slutresultatet publicerades i 2022 på Sveriges Veterinärförbunds hemsida. Rekommendationsdokumentet, som är det första i sitt slag för veterinärer i Sverige, kan användas för att öka tryggheten i journalskrivning och journalhantering bland veterinärstudenter och kliniskt verksamma veterinärer i Sverige. Dokumentet är även ett bevis på värdet av aktivt samarbete över klinik-/djursjukhusgränserna och mellan universitet och övrig näring, vilket är essentiellt i det moderna veterinär-Sverige.

Ingrids vetenskapliga arbete har varit mycket omfattande och i vissa fall banbrytande i sitt område och hennes avhandling tilldelades 2013 Kungliga Skogs och Lantbruksakademiens (KSLA) pris för framstående doktorsavhandling. Hon är ofta en inbjuden talare vid internationella kongresser och vidareutbildningskurser och har även författat ett flertal bokkapitel i internationella läroböcker i veterinärmedicin. Hon handleder/har handlett olika veterinärer som genomgår forskarutbildning och/eller klinisk specialistutbildning vid SLU likväl som veterinärer från flera svenska djursjukhus som arbetar med olika specialistarbeten. Även det här bevisar att Ingrids engagemang för veterinärmedicinen sträcker sig långt bortom SLU:s väggar.

Vi hoppas att Ingrid Ljungvall blir utsedd till Årets Veterinär 2022.

Karin Östensson

Styrelseledamot Stiftelsen Djursjukhus i Storstockholm
Efter många år på SLU (hon var bland annat Dekan, chef för fakulteten, numera pensionär) så fortsätter hon sin gärning genom att engagera sig för yrkets frågor och förutsättningar på olika sätt. En fantastisk person, med otroligt driv & ork. En förebild!

Katarina Ljungcrantz

Anicura Blekingesmådjursklinik

Katarina Ljungcrantz har ett enormt stort medicinskt kunnande vilket gör henne till en stor tillgång på arbetsplatsen. Hennes stora kunnande lyckas hon även förmedla på ett enkelt sätt till djurägare så att dem förstår. Hon är också enormt generös att delge oss kollegor av alla sina kunskaper.
Jag har jobbat med henne i 15 år och det är en ren fröjd! En fantastisk kollega helt enkelt.
Hon är en stor tillgång för vår bransch!

Kristina Berggren

AniCura Värmdö Djurklinik

Nominering 1:

Jag vill nominera Kristina för att hennes professionella bemötande mot kollegor både inom klinikens väggar samt med andra veterinärer/sköterskor på andra kliniker.
Jag vill även nominera Kristina för hennes otroliga bemötande med djurägare, hon ger alltid 110 procent av sitt hjärta och själ i varje patient och djurägare.

Varje patient som mött Kristina i hennes arbete har bara gott att säga om hennes bemötande, kunskap och vilja att hjälpa.

Jag själv har varit djurägare med sjukt djur innan jag började arbeta med Kristina och den vänligheten/omtanken för mig och mitt djur som hon visade under mitt besök önskar jag att alla får oavsett vilket ”besvär” som man kommer till veterinären för.

Kristina är en otroligt varm och inspirerande veterinär som besitter mycket kunskap – där ingen fråga är för dum och hon tar sig alltid tiden att hjälpa och förklara när man har frågeställningar oavsett om det är ”hennes” patient eller om det är en kollegas patient. Därför anser jag att Kristina Berggren är värd titeln årets veterinär 2022.

Nominering 2:

Kristina är inte bara en fantastisk kollega som alltid är glad och hjälpsam och utövar yrket med stor professionalism.

Vi brukar säga ”vem behöver titthålskirurgi när Kristina opererar och syr, så små snitt som hon gör”. Djurägarna brukar ringa någon dag efter kastrering och fråga om det verkligen är nödvändigt med krage, såret ser ju helt läkt ut.

Efter många år på kliniken har Kristina en kundkrets av stammisar som absolut inte vill boka tid till någon annan veterinär, de väntar hellre en vecka extra för att få komma till Kristina.

Magdalena Jaszczak

DinVet i Katrineholm

Vi vill nominera en kollega som ställer upp i vått och torrt och tar emot akutfall!

Mari Molin

Specialist Evidensia Djursjukhuset Gammelstad

Mari Molin, chefsveterinär med specialistkompetens inom hunden och kattens sjukdomar,
ett stjärnskott inom veterinäryrket. Hon är en otroligt kunnig och kompetent person både vad gäller djur och diagnostik. Sitter med i Clinical Board

Mari delar outröttligt med sig av sin kunskap inom internmedicin och säkerställer att all vår personal regelbundet får det senaste nytt som presenteras inom veterinärmedicin. Hennes strukturerade arbetssätt har skapat enkla arbetsinstruktioner och behandlingsprotokoll som förenklar och stöttar nya så väl som rutinerade veterinärer. Mari har ett stort engagemang i det övergripande veterinärmedicinska och engagerar sig på så väl lokal som central och nationell nivå i veterinärmedicinska forum och frågor.

För oss är Mari ovärderlig och vi tycker att hon platsar som årets veterinär.

Marie Anderberg

Anicura Kumla djursjukhus

Marie Anderberg jobbar på Anicura kumla djursjukhus och även Anicura Hund- och kattkliniken Bista. Marie är så himla duktig på sitt jobb som veterinär, tar emot POL-fall, akuta fall, operationspatienter och jobbar på vårdavdelning. Hon är en fantastisk kollega, det är alltid tryggt att jobba som sköterska ihop med Marie! Hon lär ut på ett pedagogiskt och tryggt sätt och finns alltid där att fråga eller diskutera med ifall något på jobbet men även privat uppstår. Hon är lugn och mjuk i sitt sätt mot kollegor, djur och djurägarna. Det är alltid roligt att jobba ihop med Marie och hon är en veterinär jag alltid kommer att rekommendera!

Marie, du är bäst och fortsätt med ditt grymma arbete!

Marta Marciniak

Roslagstull Veterinärklinik Exotic Evidensia

Martas passion för djur, speciellt de djur som många helt missar, imponerar varje dag. Hon utför operationer och behandlingar oavsett djurslag, och går ofta genom eld och vatten för sina patienter. Hon är en specialist på icke-tamdjur, och tog sin examen i Polen. Marta är ett levande uppslagsverk om främst reptiler. Hon har räddat allt ifrån Axlotls med svåra infektioner, till dvärghamstrar med pyometra. Hur akut situationen än är håller hon lugnet, och tar mycket av sin egen tid för att säkerställa att sina patienter får den bästa vård och rådgivningen, när det är svårt att få någon annanstans. Utöver detta är hon en pedagogisk mentor och en kollega som alltid ser till att finnas som stöd för andra.

Martina Zakariasson Saurage

Anicura Bohusläns Djursjukhus

Martina är en kollega som tar stort ansvar för såväl patienter som dess djurägare! Hon är mycket medicinskt kunnig, och alldeles särskilt duktig och intresserad av tandåtgärder, internmedicin samt kattens sjukdomar. Martina är mån om att hela tiden vidareutbilda sig och bli ännu bättre på det hon gör. Hon är mycket kompetent och duktig på att informera och utbilda djurägare avseende deras djurs behov, och håller föreläsningar för allmänheten om katter och dess beteende och omvårdnad. Hon är igenkänd som ”kattveterinären” och har en egen sida avseende detta. Omtyckt av såväl kollegor som kunder, och har ett professionellt och etiskt förhållningssätt till sitt arbete som veterinär. Hon förtjänar stor uppmärksamhet för sin kompetens och sitt sätt att utbilda och stötta djurägare!

Mattias Hellstedt

Ansvarig akuten Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Mattias Hellstedt är inte bara en duktig veterinär och omtyckt av djur och djurägare utan han axlar sin roll som avdelningsansvarig för akuten med bravur. Mattias är rak och tydlig i sin kommunikation med en välbalanserad ödmjukhet för både kollegor och djurägare. Han har ett lugn som skapar trygghet, men tummar inte på effektiviteten utan får till ett bra flöde i våra processer som genererar i att hjälpa fler.

Mattias vilja att utveckla sig själv, andra och verksamheten bidrar till en bättre arbetsmiljö och teamkänsla vilket vi på Valla värdesätter.

Nanna Åkerlund Denneberg

Onkolog Anicura djursjukhuset i Jönköping

Nanna är en mycket uppskattad kollega som dagligen hjälper både patienter och kollegor! På Anicura djursjukhuset i Jönköping tar hon emot onkologpatienter för såväl utredning, kirurgi, cytostatika och strålbehandling. Som framåtdrivande inom sitt fält har hon drivit Sveriges enda strålbehandlingsanläggning.

Nanna är den där klippan som man alltid kan gå och fråga, oavsett vilket område det gäller. Hon tar sig alltid tid att lyssna och komma med kloka inputs och tankar framåt. Trots att hon sen flera år specialiserat sig inom onkologi så hoppar hon in på diverse platser på alla dygnets timmar för att hjälpa till med någon operation eller stöttning. Hon vill att alla ska komma framåt kunskapsmässigt och hon är alltid först med att komma och visa något spännande eller ”kunskapsnyttigt” för samtliga kollegor.

Lika bra som hon föreläser för kollegor så förklarar hon för djurägare om deras djurs sjukdom, behandlingsalternativ och prognos framåt. Hon är alltid ärlig med förväntningar på behandling och eventuella biverkningar vilket gör att djurägarna får en bra plattform att grunda beslut på och kunna välja behandling.

Så sammantaget anser jag att Nanna uppfyller samtliga kriterier för ”Årets Veterinär”

– Hon är särskilt framstående inom onkologi och har genom sitt arbete med strålningsbehandling synliggjort arbetet inte bara hos kollegor, utan även hos allmänheten.

– Hon är innovativ och håller sig alltid up-to-date med senaste behandlingsregimen och möjligheter inom sitt eget och närliggande områden.

– Hon håller etiken hög både mot kollegor, omgivande och djurägare.

Peter Svanström

Anicura Aros Veterinärcentrum

Jag skulle vilja nominera Peter Svanström på Anicura Aros veterinärcentrum! Han är otroligt driven och duktig inom många områden! Han har väldigt bra hand med patienter och deras ägare! Tvekar aldrig att hjälpa till oavsett om det är veterinärkollegor eller sköterskor som ber om det! Allt för patienternas, kollegornas och klinikens bästa!!

Sandra Zetterström

DACVS-LA Kungsbacka hästklinik
Sandra Zetterström blev i år amerikansk diplomate i hästkirurgi – den svåraste och finaste titeln man kan ha inom hästkirurgi. Hon har också gjort ett internship och residency i USA och kom sedan tillbaka till Sverige.

Är en otroligt fin kollega och har alltid tid att hjälpa/ge stöd! Är en professor – kan i princip allt! Även inom områden som inte är kirurgi såsom medicin/ögon osv. Också väldigt omtyckt bland kunder tack vare sitt varma sätt och sin höga kompetens.

Sara Molin

chefsveterinär på Alingsås Djursjukhus

Sara Molin sprider via sitt Instagram konto, veterinarmolin, kunskap och slår hål på myter. Hon är rak, ärlig och inte rädd för att sticka ut hakan. I vår känslostyrda och faktaresistenta värld är hon en frisk fläkt på djurens sida!

Sivert Viskjer

Chefsveterinär Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Sivert är en fantastisk kollega som varje dag med stor arbetsglädje gör sitt yttersta för att hjälpa så många djur och kollegor som möjligt. Han är ett tryggt bollplank som gärna svarar på frågor, han har lätt till skratt och bjuder gärna på sig själv. Han är inte rädd för att ta sig an de svåraste kirurgifallen och han är med sin höga kompetens väldigt noggrann, generös och ödmjuk. De dagar han inte jobbar kliniskt så agerar han chefsveterinär, föreläsare, handledare för specialistaspiranter och granskar fall i ansvarsnämnden. För oss sköterskor är han en riktig stjärna som utan att tveka assisterar oss vid våra arbetsuppgifter, allt för att det ska bli så bra som möjligt för oss och för djuren.