Vettris lanserar mobil smådjursklinik

71374_1899122434.jpg_395

Veterinärkedjan Vettris presenterar en mobil veterinärklinik, Vettrisbussen. Det uppges vara den första mobila djurkliniken för hund och katt.

– Vi finns där kunden befinner sig på campingplatser och i gästhamnen. Många djurägare upplever stora problem att få komma till en veterinär under sommaren, så här kommer vi att fylla en viktig funktion, säger Fredrik Helgesson, vd på Vettris.

Om Vettris får den respons företaget hoppas på, kommer flera bussar nästa sommar, enligt Fredrik Helgesson.

Första veterinär ombord blir Mårten Hansson, som tidigare i år sålde sin klinik i Mölndal till Vettriskedjan.

– Det är en gammal dröm hos mig som nu går i uppfyllelse, säger Mårten Hansson. När jag såg en mobil klinik i USA för 25-30 år sedan tänkte jag att det ska jag också göra någon gång.

Den mobila kliniken är en specialbyggd husbil, med undersökningsbord, autoklav, utrustning för blodanalys och mikroskopi. Man kommer även att kunna göra enklare kirurgiska ingrepp, under lokalbedövning.

– Vi veterinärer måste möta samtidens kunder på ett nytt sätt, säger Mårten Hansson. Vettris struktur där man samarbetar med Arken Zoo är ett utmärkt sätt för veterinärer som ännu inte öppnat eget att pröva på att driva klinik.

Vettrisbussen kommer att trafikera västkusten från Tylösand i söder till
Strömstad (First camp Seläter) i norr med stopp i Varberg, Södra näs, Åsa Camping och Johannesviks camping i Kungshamn från och med den 28 juni. Bussen bemannas med en veterinär och en djursjukvårdare.

Källa: Vettris