Ny chef för Hästkliniken på UDS

74369_1216947445.jpg_395

Flemming Winberg (bilden) blir chefsveterinär på Hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset (UDS) på Sveriges lantbruksuniversitet. Han kommer närmast från Regiondjursjukhuset i Helsingborg.

Flemming Winberg anställs som chefsveterinär på Hästkliniken men detaljerna om hans anställning är inte bestämda.

– Jag får en mer stöttande roll – som en coach. Jag önskar ett starkt lag med en bred bas på Hästkliniken där både jag och mina kolleger har egna kunder. Och eftersom UDS har förlorat en del hästkompetens blir min roll

också att utveckla verksamheten, säger Flemming Winberg.

Mia Runnérus, direktör på UDS har tidigare arbetat med Flemming Winberg.

– Jag vet vilken kapacitet Flemming Winberg har och det här känns som mitt livs rekrytering. Det kommer att betyda mycket för utvecklingen av Hästkliniken.

En av de viktigare arbetsuppgifterna blir också att fortsätta bygga förtroende hos kunderna.

– En bra servicenivå och ett grundmurat förtroende hos kunderna är de allra viktigaste byggstenarna för verksamheten. Vi, ja, jag säger redan vi, måste visa vår marknad alla de fördelar det innebär att vara ett universitetsdjursjukhus och den stora kunskap som finns.

Att arbeta på ett universitetdjursjukhus skiljer sig från att arbeta på ett privat djursjukhus.

– Jag tror att den främsta skillnaden blir att jag inte kan köra på i samma tempo som tidigare. På UDS har vi studenterna att ta hand om. Det blir en stor omställning även om jag på något sätt har gått och förberett mig på att jag ska börja undervisa när jag nått den här åldern så det känns givetvis härligt att de planerna nu ska förverkligas.

I nästa nummer av VeterinärMagazinet kommer en längre intervju med Flemming Winberg.