Bodil Nolén blir klinikchef för ny Vettrisklinik

Bodil Nolén, klinikveterinär på Strömsholm, lämnar Evidensia för att bli klinikchef för en ny Vettris-klinik. Enligt plan ska den öppna i Västerås i april.

Det var strax före jul som Bodil Nolén kontaktades av Vettris och erbjöds jobbet som klinikchef på den nya Vettrisklinik som ska öppnas på Erikslund utanför Västerås. Det är ett stort shoppingområde där bland annat Ikea ingår.

De flesta Vettris-kliniker ligger i anslutning till en Arken Zoo-butik, så även den nya Västerås-kliniken.

För Bodil Nolén, som har varit föräldraledig i ett och ett halvt år med sitt tredje barn, är detta ett stort steg. Hon lämnar en stor organisation för att bli delägare i en klinik som till en början enbart kommer att bestå av henne själv och två sköterskor. Dessa har ännu inte anställts.

– Vettris erbjöd mig precis det jag söker, nämligen närmare kontakt med djurägarna. Det är viktigt för mig eftersom jag jobbar med medicinska utredningar och reproduktion. Dessutom vill Vettris precis som jag erbjuda veterinärvård av högsta klass, säger Bodil Nolén.

Hon räknar också med att övergången kommer att underlätta hennes liv på hemmaplan. Vettris-kliniken har öppet vardagar 8-17. Det är alltså slut med helg- och kvällsjobb för Bodil Noléns del, åtminstone för ett tag. När kliniken växer är det planerat att utöka öppettiderna till kvällar och helger.

Bodil Nolén arbetar mycket med bukultraljud, och det är därför viktigt för henne att Vettris-kliniken får bra röntgen- och ultraljudsutrustning. Det har hon blivit lovad.

– Vi kommer att ha tre klinikrum, så på sikt finns det plats för ytterligare veterinärer, säger hon.

Exakt vilket datum i april som den nya Vettris-kliniken öppnar är ännu inte fastställt.