Djursjukhusgruppen rekryterar Mia Runnérus

Djursjukhusgruppen har rekryterat Mia Runnérus, för närvarande direktör på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. ”Det känns fräscht och spännande”, säger hon.

Rekryteringen av Mia Runnérus till Djursjukhusgruppen är överraskande. Hon får titeln Group Medical Quality and Development director.

Enligt Peter Dahlberg, vd för Djursjukhusgruppen, ska Mia Runnérus ingå i ledningsgruppen och bland annat arbeta med det medicinska perspektivet i alla funktioner, flöden och processer och med utbildningsfrågor.

– Vi ska ta nästa steg när det gäller utbildning. Hur kan vi professionalisera och sofistikera, hur kan vi förbättra samarbetet med veterinärutbildningen och djursjukskötarutbildningen, säger Peter Dahlberg.

Mia Runnérus arbetar sedan 2007 som direktör på Universitetsdjursjukhuset (UDS) i Uppsala, Sveriges enda Universitetsdjursjukhus. Nuvarande ansvarsområden inkluderar verksamhetsförbättring, veterinär-medicinsk kompetensutveckling, införande av kvalitetssystem och verksamhetsnära it-stöd samt utveckling av verksamhetskritiska processer.

Parallellt med detta är hon huvudansvarig som planerare och kravställare av djursjukhusdelen som utgör en tredjedel av det nya Veterinärmedicinskt och Husdjursvetenskapligt Centrum (VHC) om 53 000 kvadratmeter som beräknas stå färdigt 2014.

Mia Runnérus kommer att behålla ansvaret för bygget av nya UDS fram till årsskiftet och då jobba kvar på 20 procent. Det innebär att när hon börjar på Djursjukhusgruppen den 1 juni, blir hennes arbetstid där 80 procent under resten av 2013. Inflyttningen i nya UDS beräknas ske under 2014.

– Det känns bra att få avsluta bygget, jag sitter ju på mycket specialkunskap där, säger Mia Runnérus.

Varför beslöt du att lämna UDS för Djursjukhusgruppen?

– Jag har funderat mycket på framtiden, men hade inte tänkt sluta på UDS förrän bygget var klart. Men så kom den här möjligheten, och det är ju nu tåget går. Djursjukhusgruppen känns kul, fräscht och spännande.

Mia Runnérus ser fram emot att jobba med helt nya människor som besitter specialkompetens inom ämnen som kommunikation, verksamhetsutveckling och HR.

– Det är ju sånt jag har jobbat med länge, fast jag är mer eller mindre självlärd. Det här ger mig en chans att utvecklas. Jag gillar också tempot på Djursjukhusgruppen, och den affärsmässighet som tycks råda.

Innan hon kom till Universitetsdjursjukhuset arbetade Mia drygt tre år som vd för Regiondjursjukhuset i Helsingborg och dessförinnan på Strömsholms Regiondjursjukhus där hon var verksam i olika befattningar under närmare 19 år, bland annat de sista fyra åren som chefveterinär på smådjursavdelningen.

Mia Runnérus blev examinerad veterinär 1984 och har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Hon har gedigen erfarenhet av såväl operativt som strategiskt veterinärmedicinskt utvecklingsarbete samt ett brinnande intresse för organisation och ledarskap.

– Djursjukhusgruppens satsningar på utbildning, kvalitet och kontinuerlig utveckling är helt i linje med min egen övertygelse om hur vi på bästa sätt skapar ett vinnande team för djurägarna, säger Mia Runnérus.

Text: Ingrid Kindahl