Kruuse köper E-Vet

Totalleverantören av veterinärartiklar Jørgen Kruuse A/S, blir ny ägare till konkurrenten E-vet A/S. Det framgår av ett pressmeddelande.

E-Vet, som hittills har tidigare varit en del av Eldorado-gruppen, fortsätter som en självständig verksamhet med fokus på handel med veterinära produkter och utbildning.

Affären har sin utgångspunkt i den konsolidering av veterinärmarknaden som pågår i Norden, enligt pressmeddelandet. E-Vets ägare vill stärka möjligheterna att skapa värde för veterinären.

– Vi är glada för att den nya ägaren har bred kunskap om den bransch vi arbetar i, och att dom vill vara med och utveckla E-Vet som en självständig verksamhet. Vi förväntar oss klara fördelar för våra kunder som en följd av ägarskiftet, som exempelvis inköp och kursverksamhet. Det kommer inte ske några förändringar i vår verksamhet eller kundrelationer. Vi fortsätter arbetet som tidigare ”, säjer Børge Lausen, styrelseordförande for E-vet.

E-Vet är en totalleverantör till den veterinära sektorn med fokus på Danmark och Norden. Företaget har sitt huvudsäte i Haderslev på Jylland i Danmark och har 20 anställda. Den nuvarande ledningen som består av Karl Erik Bering, vd och Børge Lausen, styrelseordförande.

– Karl Erik Bering är en duktig VD, och vi är glada över att han fortsatt vill stå i spetsen för verksamheten och driva E-vet som ett självständigt bolag. E-vet är både en konkurrent och ett komplement till Jørgen Kruuse ”, säger Jesper Gedsø Smith, CEO för Jørgen Kruuse.

Källa: Kruuse