Ny klinik öppnar i Västerås

I mitten av juli – om allt går i lås – öppnar Aros VeterinärCentrum i Västerås. Delägarkretsen består av sju veterinärer, tre leg djursjukskötare samt ytterligare två personer som ska arbeta som vd respektive PR- och personalansvarig.

Alla veterinärer och djursjukskötare har tidigare arbetat på Strömsholm med filialer, alltså nuvarande Evidensia. Men nu har de alltså valt att starta en stor klinik med sex specialister i egen regi.

– Det känns jättespännande och roligt. Våra marknadsundersökningar pekar på att det finns kundunderlag för en klinik till. Vår fördel blir att vi finns relativt centralt på Olof Palmes torg och att så många specialister finns samlade på ett och samma ställe, säger Katinka Odhelius, som är en av delägarna.

Planen är att öppna kliniken den 15 juli, men bygget ska besiktigas först den 25 juni. Beroende på utfallet kan invigningen komma att skjutas upp en aning.

De sju veterinärerna är: Anna Carin Andersson, Eva Adolfsson, Wiwian Stern Bertholz, Emma Odensten, Lena Karlstam, Anette Klem Carlem och Katinka Odhelius.

Leg djursjukskötare är Lena Fernqvist och Linda Hamilton. Kajsa Jansson är djursjukvårdare, Thomas Claesson vd och Martin Odensten PR- och personalansvarig.

Utöver delägarna har ytterligare tre leg djursjukskötare och en receptionist anställts.

De flesta delägare har jobbat tillsammans i många år. Nu vill de erbjuda kvalificerad specialistvård i ett intimare format, och genom att många specialiteter finns samlade på kliniken hoppas de kunna undersöka djuren snabbt och därmed fortare komma fram till diagnos.

I morgon fredag finns hemsidan www.arosveterinarcentrum.se uppe.