Gärdets djurklinik ger fri vård till hemlösas djur

Gärdets djurklinik i Stockholm öppnade portarna för fri veterinärvård till de djur som lever med en hemlös matte eller husse under en dag i februari.

Tiotusentals personer i hela landet är hemlösa och många med sitt djur som enda sällskap. Ofta är hunden den enda man litar på fullt ut och som ger djurägaren trygghet och tillit.

På initiativ av Svenska Djurskyddsföreningen tillsammans med Gärdets djurklinik, Hundstallet – Svenska Hundskyddsföreningen och Stockholms stadsmission genomförs nu en gemensam satsning för samhällets mest utsatta.

Vården som kommer att ges under dagen omfattar allt från rådgivning till kontroll av öron och tänder, klippa klor och vaccinering till mer omfattande undersökningar. På plats och ideellt finns veterinärer, djursjukskötare, hundförare och volontärer som med sitt kunnande ger fri vård.

– Vi vet ännu inte hur stort behovet är i Stockholm, men flera har redan visat intresse för lördagens öppna klinik, berättar Carol Ringström, enhetschef på Gärdets djurklinik.

Gärdets djurklinik vill ge en tillfällig fristad för alla de djurägare i Stockholm som är hemlösa och lever i samhällets marginaler. Ingen kommer att ifrågasätta djurägandet eller omhänderta djuren. Målsättningen är att ge alla sökande hjälp. Insatsen kommer att genomföras årligen vår och höst.

Källa: Djurskyddsföreningen