Tre personer ersätter Sverre Seierstad i Malmö

Evidensia Djursjukhuset Malmö har anställt en helt ny veterinärmedicinsk ledning.

Tidigare chefsveterinär Sverre Seierstad är sedan november förra året landschef för Evidensia Norge och forskningskoordinator för hela djursjukvårdsgruppen. På Djursjukhuset Malmö har han från och med årsskiftet ersatts med tre personer:

Kristine Bastholm Jensen är chefsveterinär internmedicin. Hon är Diplomate inom sitt område. Hon anställdes redan i september förra året och kom då närmast från studier i England.

Mia Aronsson är chefsveterinär poliklinik och bilddiagnostik. Hon är internt rekryterad och ingår i specialistprogrammet på enheten.

Henrik Merin är chefsveterinär operation. Han är specialist inom hundens och kattens sjukdomar och har nyligen återkommit till Djursjukhuset Malmö efter att ha jobbat utanför sjukhuset några år.

Enligt sjukhuschef Bengt Kratz har man valt att dela upp det stora jobbet som chefsveterinär på flera personer eftersom utvecklingen går mot ökad specialisering och genom att ta det här steget blir det lättare att möta och implementera de nyaste rönen inom veterinärmedicinen.

Text: Kerstin Stålbrand