Djursjukhusgruppen köper Centrum Dyrehospital

Djursjukhusgruppen förvärvar Centrum Dyrehospital i Rødovre, strax utanför Köpenhamn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Centrum Dyrehospital grundades 1986 och är väletablerat bland djurägare i Köpenhamnsområdet, där Djursjukhusgruppens sedan tidigare har förvärvat Københavns Dyrehospital och Tand-Dyreklinikken.

På Centrum Dyrehospital arbetar veterinärer med kompetens inom bland annat odontologi och internmedicin. Djursjukhuset tar emot drygt 7 000 patienter varje år och den 1 april i år invigs nya topputrustade lokaler om 1 000 kvadratmeter.

Veterinär Finn Jørgensen är grundare av Centrum Dyrehospital. Finn och veterinärkollegan Alf Peder Læbro var även med och startade VetFamily, Nordens största frivilliga partnerskapskedja inom djursjukvård. I samgåendet med Djursjukhusgruppen ser Finn och Alf stor potential vad gäller kompetensutbyte inom veterinärmedicin, men också inom verksamhetsutveckling och marknadsföring.

– De närmaste åren ska Centrum Dyrehospital utvecklas både medicinskt och kommersiellt. Vi ser Djursjukhusgruppen som en stark partner i djursjukvårdsbranschen. Vi delar vision och värderingar med Djursjukhusgruppen och ser det som försäkring för framtiden att gå in i detta samarbete, säger Finn Jørgensen, grundare och verksamhetschef Centrum Dyrehospital.

Källa: Djursjukhusgruppen.