Civilekonom blir operativ chef hos AniCura

AniCura utser Peter Feledy till ny Chief Operating Officer, COO. Målsättningen är att stärka det operativa ledarskapet inom AniCura. Han är civilekonom och kommer närmast från livsmedelsbranschen.

AniCura utser Peter Feledy till ny Chief Operating Officer, COO. Målsättningen är att stärka det operativa ledarskapet inom AniCura. Han är civilekonom och kommer närmast från livsmedelsbranschen.

Peter Feledy kommer närmast från Menigo Foodservice, där han arbetat som affärsområdesdirektör för rikstäckande kedjekunder. Han har varit drivande inom strategiutveckling, kvalitet och kundupplevelse.

Dessförinnan arbetade Peter på ICA med att utveckla och professionalisera koncernens kategori- och inköpsarbete. Peter har även arbetat som managementkonsult på McKinsey & Co och är diplomerad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

På AniCura kommer Peter att arbeta med strategiska och operativa frågeställningar såsom koncernstrategi, övergripande verksamhetsplanering samt driva projekt och initiativ som behöver extra fokus på AniCuras fortsatta utvecklingsresa.

”Det ska bli väldigt roligt att börja arbeta på AniCura. Jag har lång erfarenhet av att utveckla olika verksamheter såväl strategiskt som operativt, och jag ser verkligen fram emot att på AniCura få vara med och bygga ett företag som är ledande inom både vårdkvalitet och kundupplevelse”, säger Peter Feledy.

Han tillträder sin tjänst den 1 september 2014.