Folksam vill styra över vården till fristående kliniker

Folksam vill styra över vården till fristående kliniker

I ett uttalande i Dagens Industri går Folksams vd Jens Henriksson (bilden) till hårt angrepp mot prisbildningen hos Evidensia och AniCura.

Enligt Jens Henriksson har Folksam haft ”en enorm ökning av kostnader för skadehantering inom djurförsäkringar”.

Folksam uppger att de största fakturorna kommer från kliniker och djursjukhus som ingår i AniCura och Evidensia. Enligt Jens Henriksson visar Folksams egna prisjämförelser att kostnaderna för vård hos dessa kedjor 40 procent högre än i den övriga djursjukvården. Man har då jämfört snittpriser för vanliga behandlingar som klåda, klobrott, urinvägsinfektion, öroninfektion och irriterad hörselgång. Snittpriset för en ”vanlig behandling” ligger då på 1 590 kr hos fristående kliniker, 2 780 kr hos AniCura och 2 520 kr hos Evidensia.

”Vi kommer att sätta press på de här bolagen och styra över flödet av vård till djursjukhus med skäliga priser” dundrade Jens Henriksson i Dagens Industri.

Peter Dahlberg, vd för AniCura, gick i svaromål i fredagens Rapport, och försäkrade att det inte finns någon ”AniCura-prislista”, något som han flera gånger har bedyrat även för VeterinärMagazinet.

Även Agria har gjort ett uttalande i ett pressmeddelande som du kan läsa här på VeterinärMagazinets webb.