Ny aktör börjar sälja djurförsäkringar

Försäkringsbolaget Svedea tänker börja sälja försäkringar för hund och katt. Bakom satstningen ligger Anders Mellberg, tidigare vd för Agria. Lansering kommer att ske under första halvåret 2015. Svedea är ett nischförsäkringsföretag inom framför allt båt- och mc-branschen.

Målet för Svedea är att bli ”en betydande aktör men också att tillföra nytänkande inom området”, enligt ett pressmeddelande, och Anders Mellberg beskrivs som en av de strategiska rekryteringar som Svedea gjort för denna satsning.

– Både nischen och marknadsläget passar oss och därför väljer vi att göra den här satsningen säger Pär Pettersson, vd på Svedea. Mycket känns igen från våra andra nischområden. Det gäller att kunna djur och försäkring, känna djurvärlden och göra skillnad för kunderna.

– Jag har arbetat med djurfrågor under större delen av mitt yrkesliv, nu senast som ordförande i Svenska Ridsportförbundet. Att få vara med om att utveckla ännu ett bolag inom djurförsäkring känns fantastiskt roligt. Svedea kommer definitivt att tillföra något nytt inom hund- och kattförsäkring, säger Anders Mellberg.

Arbete med organisationsuppbyggnad, utveckling av produkter och försäkringssystem pågår. Lansering kommer att ske under första halvåret 2015.

– Vi vet att vi kan tillföra något nytt och kommer att erbjuda både djurägarna och djursjukvården nya produkter och lösningar. Målsättningarna är högt ställda och vi kommer att kombinera tung erfarenhet med starkt engagemang och entreprenörskap för att vinna marknadens förtroende, säger Pär Pettersson.

Källa: Svedea