Evidensia väljer journalsystemet Sanimalis

Evidensia och Trofast AB har kommit överens om ett långsiktigt avtal gällande det veterinära verksamhets- och journalsystemet Sanimalis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet avser smådjur och häst i Sverige. Evidensia har velat ha ett gemensamt system för sina verksamheter och beslutat att Sanimalis är det system som bäst möter Evidensias framtida behov.

– Med hjälp av Sanimalis som gemensamt journalsystem kan vi ytterligare lyfta fram fördelarna med att vara en stor kedja, vara ett verktyg för att förbättra kvaliteten och servicegraden gentemot våra kunder och bidra till en bättre uppföljning av vår verksamhet, säger Anders Thunberg, vd och koncernchef på Evidensia.

– Vår ambition med Sanimalis är att fortsätta vår tillväxt i Norden och på sikt ut i Europa. Vi ser med fram emot en spännande framtid tillsammans med Evidensia, säger Jesper Broström, vd på Trofast.

Trofast har levererat verksamhetssystem till djursjukvårdsmarknaden sedan 1997. Genom en Nordisk Allians med ProfVet i Norge och Novasoft i Danmark erbjuds verksamhets- och journalsystemet Sanimalis till den veterinära marknaden i Norden.

Tidigare har även AniCura beslutat använda Animalis.