Rauni Niskanen ny avdelningschef på SVA

Rauni Niskanen ny avdelningschef på SVA

Rauni Niskanen har blivit ny avdelningschef vid SVA. Hon får ansvar för den verksamhet som arbetar med bakteriologi, virologi och parasitologi.

– SVA är en expertmyndighet med mycket kunskap, ett bra arbetsklimat och medarbetare som brinner för uppgiften, nämligen att främja djurs- och människors hälsa. Att få komma hit är en ny spännande utmaning och jag är glad och förväntansfull, säger Rauni Niskanen.

Rauni kommer närmast från Livsmedelsverket där hon som chef för livsmedelskontrollen under många år utvecklat och moderniserat processer, arbetssätt och kontrollmetodik.

– Jag känner starkt engagemang för utveckling av kunskap, tjänster och service. I det går det både att göra stor skillnad för den enskilde och nytta för samhället i stort. Som chef för den nya avdelningen ser jag fram emot att tillsammans med mina nya medarbetare, andra myndigheter och organisationer kunna arbeta mer med det.

– Jag är väldigt nöjd med att vi nu kan hälsa Rauni välkommen till SVA. Hon har inte bara en gedigen chefserfarenhet utan också en bred sakkunskap inom vårt verksamhetsområde, säger generaldirektör Jens Mattsson, SVA.

Rauni Niskanen är i grunden veterinär och docent, hon har också varit lärare, forskare och chef vid SLU.

Källa: SVA Foto Göran Ekeberg