Våxtorps djurklinik öppnar sin andra filial

Våxtorps djurklinik öppnar sin andra filial

Våxtorps djurklinik i södra Halland öppnar en filial i Laholm i juni. Det blir klinikens andra filial. För ett år sedan öppnades filialen i Markaryd.

Våxtorps djurklinik ägs och drivs av makarna och veterinärerna Per Falk och Pia Bernström. De har nu haft sin verksamhet i 33 år, men att slå av på takten är det inte tal om. Tvärtom utvidgar de nu med filialerna.

– I Laholm fanns tidigare ett antal äldre veterinärer, som nu har slutat. Därmed finns ingen veterinär i tätorten. Så man kan säga att vi fyller ett hål som har uppstått, säger Per Falk till VeterinärMagazinet.

Laholmsfilialen blir en mindre version av kliniken i Våxtorp. Djurägarna kommer att erbjudas mindre operationer som kastrering av han- och honkatter, kastrering av hanhund samt tandvård. En lokal som tidigare använts av Distriktsveterinärerna har köpts in och halva byggnaden är uthyrd till Växa Sveriges seminverksamhet.

Våxtorps djurkliniks filial i Markaryd är mindre än vad den i Laholm blir.

– Vi ser den mer som en service åt befintliga kunder, så att de ska slippa köra alltför långt för att få sina djur vaccinerade och stygn borttagna, säger Per Falk.

På den större kliniken i Våxtorp arbetar i dag omkring 20 personer, varav fyra veterinärer och en konsult.

Text Ingrid Kindahl
Foto Carina Nilsson