Tung hästveterinär till Strömsholm

Tung hästveterinär till Strömsholm

I slutet av oktober börjar Denis Verwilghen en tjänst på Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Han är diplomate inom kirurgi vid European College of Veterinary Surgeons (ECVS).

– För oss är det här en enastående rekrytering. Denis Verwilghen är en mycket meriterad och kunnig veterinär och vi är jätteglada för att han valt att arbeta med oss. Det här breddar vårt utbud ytterligare, säger Marie Westberg, klinikchef på Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm.

Denis Verwilghen, DVM, MSc, PhD, DES, Dipl ECVS, kommer närmast från en tjänst som assisterande professor vid Köpenhamns Universitet. Hans intressen ligger allmänt inom mjukdelskirurgi och ortopedisk kirurgi, med ett särskilt fokus på skallsjukdomar och tandvård. Denis har författat ett brett utbud av publikationer om olika aspekter av hästkirurgi, med inriktning på aseptik, ortopedi och odontologi. Denis är författare eller medförfattare till mer än 50 internationella vetenskapliga publikationer och har gjort mer än 100 presentationer vid nationella och internationella kongresser.

Källa: Evidensia