Martin Rapp ny diplomate inom bilddiagnostik

Martin Rapp ny diplomate inom bilddiagnostik

Evidensia Djursjukvård har en ny diplomate inom bilddiagnostik. Det är Martin Rapp (bilden) som har klarat den avslutande praktiska examinationen för att bli Diplomate of the European College of Veterinary Diagnostic Imaging, ECVDI.

Martin Rapp arbetar på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm och påbörjade sin residency 2009. Utbildningen har genomförts som ett samarbete mellan Specialistdjursjukhuset Strömsholm och SLU respektive UDS. Utöver en teoretisk samt avslutande praktisk examen har Martin genomfört en klinisk studie där han undersökte de förändringar som kan ses på magnetkamera- och skiktröntgenundersökningar på hundar som genomgått operation för L7S1-syndromet (degenerativ lumbosakral stenos). Han har också varit medförfattare på flera artiklar under utbildningstiden.

– Martins bedrift en tillgång för Evidensia, eftersom den tillför viktig kompetens inom koncernen. Det är även en tillgång för svensk djursjukvård, eftersom det finns ett stort behov av bildavläsning i branschen, säger Casper Lindegaard, group medical director på Evidensia Djursjukvård.

Utbildningen har gjorts möjlig med hjälp av stöd från Stiftelsen Strömsholms Djursjukvård.

Källa: Evidensia