Fass Vet nu som app

Fass Vet nu som app

Fass Vet ges inte längre ut som bok, utan ersätts av appen Fass Veterinär. Den är utformad för smartphones och fungerar även utan internettäckning.

Antalet läkemedel ökar så pass mycket att om LIF (Läkemedelsindustriföreningen) hade fortsatt trycka Fass Vet som bok, hade den i år utkommit i två band. Det är en av anledningarna till att LIF förra året beslöt att inte längre trycka boken. En annan var att en tryckt produkt inte lika lätt låter sig kombineras med digitala kringtjänster, till exempel hjälpa till att leta upp ett apotek som har det aktuella läkemedlet inne.

Samtidigt var man tvungen att lösa problemet för de veterinärer som använde boken mest, nämligen veterinärer som arbetar ute i fält. På grund av risken för dålig täckning, kör de omkring med boken i bilen.

Nu behövs inte det längre. Genom att ladda ner appen Fass Veterinär (från exempelvis Appstore) får man lätt tillgång till all nödvändig information, dessutom hela tiden uppdaterad.

– Informationen uppdateras så snart appen nås av internettäckning, säger Peter Leander, kommunikatör på LIF.

I samband med beslutet att lägga ner den tryckta boken, genomförde LIF en stor undersökning bland veterinärer. Omkring 300 svarade då på frågor om behovet av Fass. Appen har sedan utformats med ledning av detta.

Text: Ingrid Kindahl