Örbyhusklinik blev Årets djurklinik 2017

Örbyhusklinik blev Årets djurklinik 2017

Lilla XL Vet i Örbyhus är vald till Årets Djurklinik. Det är Sveriges djurägare som röstat fram kliniken bland fem finalister från hela landet. Arrangör är SLA Svensk Djursjukvård.

– Att vår lilla klinik med fyra medarbetare blev en av finalisterna var redan det fantastiskt. Att djurägarna sedan röstade fram oss till Årets djurklinik 2017 är enormt hedrande! Vi är så glada och stolta över att juryn värdesatt vårt arbete och att det är så många som röstat på oss. Stort tack till er, säger Per Eksell, vd och veterinär på XL Vet.

Det är branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård som står bakom utmärkelsen. Syftet är att sätta fokus på kvalitetsarbetet inom djursjukvården i Sverige. Medlemsföretagen i Svensk Djursjukvård jobbar efter ett kvalitetssigill som vilar på ett antal kvalitetsregler, varav fyra väger särskilt tungt vid bedömningen av Årets djurklinik: bemötande, tillgänglighet, prisinformation och delaktighet.

– Detta är frågor som vi vet är särskilt viktiga för djurägarna och avgörande när man väljer klinik. XL Vet jobbar aktivt med dessa frågor och djurägarna har nu visat sin uppskattning genom att rösta på dem, säger Maria Lundvall, branschansvarig på SLA-Svensk Djursjukvård.

Totalt nominerades 100 djursjukhus och kliniker av djurägare i hela landet, bland dem utsågs fem finalister av en jury. Övriga finalister, förutom XL Vet, var Aros Veterinärcentrum i Västerås, Hälsinge Smådjursklinik i Hudiksvall, Upplands Väsbys Djursjukhus och Smådjurskliniken Din Veterinär i Helsingborg.

Årets jury bestod av Eva Porat, vice ordförande i Sveriges Kattklubbars Riksförbund, Torkel Ekman, leg veterinär och vice ordförande i Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap och Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben.

Källa: SLA Svensk Djursjukvård

Från vänster på bilden: Lena Sjöblom, Per Eksell, SLA-Svensk Djursjukvårds Maria Lundvall, Elna Eksell och Emma Lindqvist.