Hälsinge Smådjursklinik utökar

Hälsinge Smådjursklinik utökar

Hälsinge Smådjursklinik, som finns i Ljusdal, Hudiksvall och Söderhamn, har bytt lokal i Söderhamn och på kuppen fått tre gånger så stor yta.

– Nu slipper vi skicka patienter från Söderhamn till Hudiksvall för ultraljud, röntgen och operation, säger verksamhetschefen Birgitta Sjölin (fyra från vänster på bilden).

I lördags, den 14 oktober, bjöds djurägarna in till öppet hus. Mellan 70 och 80 personer dök upp, så det var både glatt och trångt.

Birgitta Sjölin oroar sig inte det minsta för att kunna fylla de större lokalerna i Söderhamn med verksamhet. Patienterna står på kö.

– Då kan det vara värre att hitta personal, säger hon.

Men i samma andetag säger hon att hon själv lyckas bra på det området. Företaget har till exempel gott om leg djursjukskötare – kanske beroende på att Birgitta Sjölin själv är djursjukskötare. Men det gäller att jobba långsiktigt för att kunna locka till sig bra folk och erbjuda en bra arbetsmiljö.

På kliniken görs många tandbehandlingar och medicinska utredningar. Bland veterinärerna finns en dermatolog, en oftalmolog och en gastroenterolog som reser runt mellan klinikerna. Totalt arbetar omkring 30 personer i företaget, som ägs av fem av veterinärerna, som alla jobbar kliniskt.

2017 har hittills varit ett superår för kliniken, enligt Birgitta Sjölin. Förutom utökningen från 100 till 300 kvm i Söderhamn, utsågs Hälsinge Smådjursklinik till en av fem finalister till Årets Djurlinik, och Birgitta Sjölin själv utsågs till Årets Chef vid VeTA-dagarna i april. Vi har gjort några riktigt bra rekryteringar också. I dagarna lanseras också ett friskvårdsabonnemang i samarbete med Vetfamily, något som djurägarna visar intresse för.

– Jag märker att nyblivna djurägare ringer och vill komma med djuret för att kontrollera att det är friskt. Det är ett nytt beteende. Kanske beror det på att djurägarna själva har börjat efterfråga mer hälsokontroller inom humanvården, säger Birgitta Sjölin.

Text Ingrid Kindahl Foto privat