Sandra Carléns första jobb

Sandra Carléns första jobb

Veterinär Sandra Carlén har börjat arbeta på Distriktsveterinärerna i Gävle efter examen från SLU i januari i år.

– Här hoppas jag få utveckla min kompetens på stordjur, säger hon.

– Jag är särkilt intresserad av att jobba med hästtandvård. Under studietiden assisterade jag på vidareutbildningskurserna för just hästtänder. Men jag har även ett stort intresse för lantbrukets djur. Det intresset tändes när jag gick på naturbruksgymnasium. Ändå var det inte självklart att jag skulle jobba med djur. Efter gymnasiet gick jag till sjöss och jobbade som matros på segelfartyg som gick mellan Sverige och Västindien. Men djurintresset tog över.

– Under tf-sommaren jobbade jag hos Distriktsveterinärerna i Ånäset i Västerbotten. Jag trivdes fantastiskt bra där, men det var för långt från familj och vänner. Så nu har jag landat i Gävle, där jag har jobbat tidigare både på segelfartyg och som djurvårdare med utökad behörighet på Evidensia Hästkliniken Gävle.

Text Kerstin Stålbrand