Sectra leverar bildhantering till Evidensia

Sectra leverar bildhantering till Evidensia

Evidensia Sweden har valt det Linköpingsbaserade it-företaget Sectra som leverantör för en molnbaserad lösning för att granska alla medicinska bilder.

Evidensia använde tidigare flera olika it-system för bildhantering och byter nu ut dem till en och samma lösning för sina 54 djursjukhus och kliniker.

– Vi ser ett ökat behov av fler diagnostiska verktyg och enklare åtkomst till medicinska bilder i hela verksamheten. För att kunna möta de behoven krävs en heltäckande och skalbar it-lösning från en leverantör som vi kan växa och utvecklas med över tiden, säger Johan Wiklund, landschef på Evidensia Sweden.

Evidensias djursjukhus och kliniker i Sverige kommer alla att använda Sectras lösning vilket skapar förutsättningar för att effektivare använda specialister som arbetar runt om i landet. Med en heltäckande och molnbaserad lösning minskar även komplexiteten för it-avdelningen.

Lösningen är såld som en tjänst vilket innebär att Evidensia betalar per genomförd undersökning. Cirka 100 000 undersökningar kommer årligen hanteras av Sectras lösning.

Sectra grundandes i Linköping på 70-talet och omsätter numera cirka 1,2 miljarder kronor.

Källa: Sectra