Alexander Then på nytt jobb i Helsingborg

Alexander Then på nytt jobb i Helsingborg

Veterinär Alexander Then arbetar på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg sedan den 15 januari. Han jobbar halvtid med bilddiagnostik och halvtid som klinkveterinär plus att han pluggar till specialist i hundens och kattens sjukdomar, steg 1.

– Jag jobbar hårt, säger han, men eftersom jag älskar det jag gör, går det bra. Och jag har hållit högre tempo tidigare.

Alexander Then fick sin veterinärlegitimation 2015. Han är utbildad på universitetet i Warszawa.

– Eftersom min mamma är från Polen och jag talar flytande polska, var det naturligt för mig att utbilda mig där, säger han. Det öppnar också en möjlighet för mig att jobba i Polen i framtiden, om jag skulle vilja.

Efter utbildningen har han jobbat på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg och på Valla Djursjukhus i Linköping.

Parallellt med jobbet har han läst på ett humant bilddiagnostikprogram på universitetet i Örebro de senaste ett och ett halvt åren. Där har han gått kurser i ultraljud/ekokardiografi, datortomografi, magnetresonanstomografi och nuklearmedicin tillsammans med läkare, sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor och biomedicinska analytiker.

– Jag tycker att allt som har med bilddiagnostik att göra är spännande. Dessutom är jag tekniknörd. Det som är så spännande är framför allt att man kan se saker med bilddiagnostik som är svåra att upptäcka på annat sätt och att det inte krävs en operation för att göra upptäckten. Det är väldigt, väldigt intressant.

– Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas på området och hoppas även kunna bidra med värdefull kunskap till bilddiagnostikavdelningen på Helsingborgs Specialistdjursjukhus, där det finns fantastiska arbetskamrater med stor erfarenhet.

Text: Kerstin Stålbrand